Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Panagiurskie jajka.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 122780" data-attributes="member: 298"><p>Panagiurskie jajka:</p><p></p><p>4 jajka,</p><p>250 ml naturalnego jogurtu, </p><p>15 dkg startego sera feta, </p><p>15 dkg roztopionego masła, </p><p>pół łyżki papryki słodkiej, </p><p>pół łyżki octu, </p><p>sól,</p><p>pieprz</p><p></p><p>Do ok. 1 i 1/2 szklanki gotującej się wody dodajemy koniecznie ocet. </p><p>Wbijamy do wody jajka tak, aby żółtko się nie rozlało. </p><p>Przykrywamy - gotujemy na wolnym ogniu, aż białko się zetnie. </p><p>Mieszamy jogurt ze startym serem feta i układamy na talerzach. </p><p>Wyjmujemy jajka (ostrożnie cedzakiem) i układamy na serze feta.</p><p>Posypujemy papryką, solimy, pieprzymy i polewamy na koniec roztopionym masełkiem. </p><p></p><p>Żródło: Zasłyszne</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 122780, member: 298"] Panagiurskie jajka: 4 jajka, 250 ml naturalnego jogurtu, 15 dkg startego sera feta, 15 dkg roztopionego masła, pół łyżki papryki słodkiej, pół łyżki octu, sól, pieprz Do ok. 1 i 1/2 szklanki gotującej się wody dodajemy koniecznie ocet. Wbijamy do wody jajka tak, aby żółtko się nie rozlało. Przykrywamy - gotujemy na wolnym ogniu, aż białko się zetnie. Mieszamy jogurt ze startym serem feta i układamy na talerzach. Wyjmujemy jajka (ostrożnie cedzakiem) i układamy na serze feta. Posypujemy papryką, solimy, pieprzymy i polewamy na koniec roztopionym masełkiem. Żródło: Zasłyszne [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
Panagiurskie jajka.
Top
Bottom