Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pancakes cytrynowe wg Donny Hay
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 808234" data-attributes="member: 59"><p>Pulchniutkie i mieciusienkie placuszki. Malo chlonely tluszcz przy smazeniu. </p><p>Wyobrazam sobie, ze oryginalne musza byc jeszcze lepsze, moje byly nie z serem a z tofu. </p><p></p><p>[ATTACH=full]40048[/ATTACH]</p><p></p><p>1 szkl maki - przesiac. Placuszki maja byc pulchne.</p><p>2 lyzeczki proszku do pieczenia</p><p>1/4 szkl drobnego cukru (moze byc puder)</p><p>200g ricotty (tofu jedwabistego - po zmiksowaniu nie ma grudek)</p><p>2/3 szkl mleka</p><p>2 lyzeczki skorki otartej z cytryny</p><p>60g masla (stopionego)</p><p>2 jajka </p><p></p><p>Oddzielic bialka. Wymieszac wszystkie skladniki procz bialek do polaczenia dodajac na koncu sztywna piane z bialek. </p><p>Na nieduzym (maksymalnie srednim) ogniu smazyc na masle placuszki ciepane lyzka po 2-3 minuty z kazdej strony. </p><p></p><p>Wychodzi okolo 20 sztuk.</p><p></p><p>Podawac posypane cukrem z czastka cytryny do psikniecia. </p><p></p><p></p><p></p><p>Uwazac przy smazeniu, bo ze wzgledu na cukier lubia sie palic. Podejrzewam, ze moje - sojowe - jeszcze bardziej. </p><p>Nigdy nie jadlam nic rownie mieciutkiego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 808234, member: 59"] Pulchniutkie i mieciusienkie placuszki. Malo chlonely tluszcz przy smazeniu. Wyobrazam sobie, ze oryginalne musza byc jeszcze lepsze, moje byly nie z serem a z tofu. [ATTACH=full]40048[/ATTACH] 1 szkl maki - przesiac. Placuszki maja byc pulchne. 2 lyzeczki proszku do pieczenia 1/4 szkl drobnego cukru (moze byc puder) 200g ricotty (tofu jedwabistego - po zmiksowaniu nie ma grudek) 2/3 szkl mleka 2 lyzeczki skorki otartej z cytryny 60g masla (stopionego) 2 jajka Oddzielic bialka. Wymieszac wszystkie skladniki procz bialek do polaczenia dodajac na koncu sztywna piane z bialek. Na nieduzym (maksymalnie srednim) ogniu smazyc na masle placuszki ciepane lyzka po 2-3 minuty z kazdej strony. Wychodzi okolo 20 sztuk. Podawac posypane cukrem z czastka cytryny do psikniecia. Uwazac przy smazeniu, bo ze wzgledu na cukier lubia sie palic. Podejrzewam, ze moje - sojowe - jeszcze bardziej. Nigdy nie jadlam nic rownie mieciutkiego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pancakes cytrynowe wg Donny Hay
Bottom