- Sie 11, 2005
- 962
- 0
- 0
Lubię pancakes , więc pomyślałam czemu nie dyniowe? Wyszukałam taki przepis. Bardzo przypadł mi do gustu - aromatyczne w smaku, miękkie i wilgotne. Jabłka i przyprawy podkreśląją smak dyni, dzięki temu placki nie są mdłe.
Przepis podpatrzony http://www.vegalicious.org/2007/10/07/pump...on-cider-syrup/
1 szklanka purre z dyni
1 jabłko drobno pokrojone
1 1/3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki mielonych goździków
szczypta soli
1 szklanka mleka sojowego waniliowego
2 łyżki syropu z agawy lub miodu , syropu klonowego
Wymieszać suche składniki , dodać mleko wymieszane z purre z dyni oraz syropem lub miodem , wlać do suchych, dodać jabłka.
Smażyć pancakes na lekko natłuszczonej patelni.
Ja podawałam polane syropem klonowym.
Przepis podpatrzony http://www.vegalicious.org/2007/10/07/pump...on-cider-syrup/
1 szklanka purre z dyni
1 jabłko drobno pokrojone
1 1/3 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki mielonych goździków
szczypta soli
1 szklanka mleka sojowego waniliowego
2 łyżki syropu z agawy lub miodu , syropu klonowego
Wymieszać suche składniki , dodać mleko wymieszane z purre z dyni oraz syropem lub miodem , wlać do suchych, dodać jabłka.
Smażyć pancakes na lekko natłuszczonej patelni.
Ja podawałam polane syropem klonowym.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: