Pancakes kukurydziano-ziemniaczne z parmezanem.
2 ziemniaki surowe
2 ziemniaki ugotowane
1/2 szklanki mąki
3 łyżki mąki kukurydzianej
szczypta sody + szczypta proszku do pieczenia
10 dkg parmezanu
1 jajko
olej do smażenia
przyprawy:
sól kamienna mielona
pieprz cytrynowy mielony
pieprz czerwony mielony
tymianek
Ziemniaki trzemy na tartce o drobnych oczkach. Dodajemy obie mąki, zółtko, sodę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Ser kroimy w drobną kosteczkę... wszystko mieszamy.
Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy na koniec do masy.
Smażymy z obu stron na złotawy kolor.
Tak usmażone pancakes podajemy na gorąco z różnymi dipami.

2 ziemniaki surowe
2 ziemniaki ugotowane
1/2 szklanki mąki
3 łyżki mąki kukurydzianej
szczypta sody + szczypta proszku do pieczenia
10 dkg parmezanu
1 jajko
olej do smażenia
przyprawy:
sól kamienna mielona
pieprz cytrynowy mielony
pieprz czerwony mielony
tymianek
Ziemniaki trzemy na tartce o drobnych oczkach. Dodajemy obie mąki, zółtko, sodę, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Ser kroimy w drobną kosteczkę... wszystko mieszamy.
Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy na koniec do masy.
Smażymy z obu stron na złotawy kolor.
Tak usmażone pancakes podajemy na gorąco z różnymi dipami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: