Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pancakes z serka wiejskiego, maki kokosowej i orkiszowej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1604029" data-attributes="member: 1142"><p>Przepis, ciasto jak i same placki powstaly w mgnieniu oka. Potrzebny nam byl szybki lunch proteinowy i w dodatku smazymy dzis na Cinie nalesniki. Jak rowniez cos nowego gdzie moglabym zutylizowac pyszna make kokosowa. Placki wyszly cudowne, puszyste i chrupiace zarazem, pachnace i niezwykle szybkie w przygotowaniu.</p><p></p><p><strong>2 szklanki serka wiejskiego</strong></p><p><strong>6 jajek</strong></p><p><strong>3/4 szklanki maki kokosowej</strong></p><p><strong>3/4 szklanki maki orkiszowej bialej (jak nie macie to moze byc zwykla pszenna)</strong></p><p><strong>opcjonalnie 2 lyzki maki z orzeszkow ziemnych</strong></p><p><strong>opcjonalnie tutaj szczypta soli - ale wszystko zalezy od tego jak slony jest serek</strong></p><p><strong>1 lyzeczke proszku do pieczenia</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki sody do pieczenia</strong></p><p><strong>ok. 3/4 szklanki kefiru (lub maslanki, jogurtu, mleka)</strong></p><p><strong>opcjonalnie ekstrakt vaniliowy, lub jakis inny lub w ogole bez</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Do blendera wlozylam serek i jajka i zmiksowalam, nastepnie dodalam maki, proszki i tyle kefiru aby powstala masa podobna w konsystecji do ciasta ucieranego, inaczej mowiac - gesta, ale nadal lejaca. Lyzka wykladalam ciasto (po 2 na placek) na rozgrzany olej kokosowy (mozna na zwyklym) i smazylam z obu stron. Szybko sie rumienia, trzeba wiec uwazac. Na patelni trzymaja ksztalt, napuszaja sie znacznie i nie klapna podczas stygniecia. Te na zdjeciu sa po 10 minutach od smazenia, trzy,ane w cieple. </p><p></p><p>Podalam je z wysmazonym bekonem i syropem klonowym. </p><p></p><p>Mozna, rzecz jasna, przygotowac je na slodko zupelnie, dodac odrobine cukru, jakies ekstrakty lub owoce. Mysle nawet, ze sprawdzilyby sie z dodatkiem chilli i ziol jakis i moznaby je podac z curry.</p><p></p><p>Nastepnym razem zrobie je z maka gryczana i quinoa.</p><p></p><p>[ATTACH=full]94367[/ATTACH] [ATTACH=full]94368[/ATTACH] [ATTACH=full]94369[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1604029, member: 1142"] Przepis, ciasto jak i same placki powstaly w mgnieniu oka. Potrzebny nam byl szybki lunch proteinowy i w dodatku smazymy dzis na Cinie nalesniki. Jak rowniez cos nowego gdzie moglabym zutylizowac pyszna make kokosowa. Placki wyszly cudowne, puszyste i chrupiace zarazem, pachnace i niezwykle szybkie w przygotowaniu. [B]2 szklanki serka wiejskiego 6 jajek 3/4 szklanki maki kokosowej 3/4 szklanki maki orkiszowej bialej (jak nie macie to moze byc zwykla pszenna) opcjonalnie 2 lyzki maki z orzeszkow ziemnych opcjonalnie tutaj szczypta soli - ale wszystko zalezy od tego jak slony jest serek 1 lyzeczke proszku do pieczenia 1/2 lyzeczki sody do pieczenia ok. 3/4 szklanki kefiru (lub maslanki, jogurtu, mleka) opcjonalnie ekstrakt vaniliowy, lub jakis inny lub w ogole bez [/B] Do blendera wlozylam serek i jajka i zmiksowalam, nastepnie dodalam maki, proszki i tyle kefiru aby powstala masa podobna w konsystecji do ciasta ucieranego, inaczej mowiac - gesta, ale nadal lejaca. Lyzka wykladalam ciasto (po 2 na placek) na rozgrzany olej kokosowy (mozna na zwyklym) i smazylam z obu stron. Szybko sie rumienia, trzeba wiec uwazac. Na patelni trzymaja ksztalt, napuszaja sie znacznie i nie klapna podczas stygniecia. Te na zdjeciu sa po 10 minutach od smazenia, trzy,ane w cieple. Podalam je z wysmazonym bekonem i syropem klonowym. Mozna, rzecz jasna, przygotowac je na slodko zupelnie, dodac odrobine cukru, jakies ekstrakty lub owoce. Mysle nawet, ze sprawdzilyby sie z dodatkiem chilli i ziol jakis i moznaby je podac z curry. Nastepnym razem zrobie je z maka gryczana i quinoa. [ATTACH=full]94367[/ATTACH] [ATTACH=full]94368[/ATTACH] [ATTACH=full]94369[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Pancakes z serka wiejskiego, maki kokosowej i orkiszowej
Top
Bottom