Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Panettone z maszyny
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 32537" data-attributes="member: 52"><p>Cudo!</p><p>Trwa dlugo, ale pracy nie ma zadnej. Wlaczac i wylaczac / wlasnie dlatego przydalby sie program z dowolnym programowaniem: x wyrabiania, x rosniecia itp. /. Z programami trzeba pokombinowac tak, aby sie zgadzalo z sekwencjami. Na rosniecie nie patrzec: startuje dopiero pod koniec i w pieczeniu. Nie nalezy sie zniechecac. Ja po trzecim rosnieciu mialam ciasto ponad wiaderko. Wlaczylam Rapid, ktory znowu wyrabia: zamienilo sie w duza piesc ciasta. Potem znowu wyroslo. To tak, jakby robic recznie. Tez sie odpowietrza ciasto. Sposob jest wyprobowany. Ciasto wychodzi puszyste. Oczywiscie docelowo bede je piec w piekarniku, ale i z maszyny jest dosokanle. Duzo lepsze od wiekszosci panettone w sprzedazy / za wyjatkiem tych po kilkadziesiat euro /. Na pewno nie bede juz kupowac.</p><p>Zreszta co znaczy 6 godzin. Prawdziwe panettone to sie robi tak:</p><p>36 godzin na przygotowanie i odpoczynek tzw. drozdze-matka / zaczyn /</p><p>- 12 godzin na przygotowanie wlasciwych drozdzy </p><p>- 8 godzin na przygotowanie tzw. 1° ciasta / maka, cukier, maslo, woda / </p><p>- 3 godziny na przygotowanie i wyrosniecie tzw. 2° ciasta / mak, woda, drozdze / </p><p>- 6 godzin na przygotowanie i wyrosniecie tzw. 3° ciasta / dodatki i wyrosniecie w papierowej "obreczy" </p><p>Na koniec pieczenie i 16 godzin stygniecia.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 32537, member: 52"] Cudo! Trwa dlugo, ale pracy nie ma zadnej. Wlaczac i wylaczac / wlasnie dlatego przydalby sie program z dowolnym programowaniem: x wyrabiania, x rosniecia itp. /. Z programami trzeba pokombinowac tak, aby sie zgadzalo z sekwencjami. Na rosniecie nie patrzec: startuje dopiero pod koniec i w pieczeniu. Nie nalezy sie zniechecac. Ja po trzecim rosnieciu mialam ciasto ponad wiaderko. Wlaczylam Rapid, ktory znowu wyrabia: zamienilo sie w duza piesc ciasta. Potem znowu wyroslo. To tak, jakby robic recznie. Tez sie odpowietrza ciasto. Sposob jest wyprobowany. Ciasto wychodzi puszyste. Oczywiscie docelowo bede je piec w piekarniku, ale i z maszyny jest dosokanle. Duzo lepsze od wiekszosci panettone w sprzedazy / za wyjatkiem tych po kilkadziesiat euro /. Na pewno nie bede juz kupowac. Zreszta co znaczy 6 godzin. Prawdziwe panettone to sie robi tak: 36 godzin na przygotowanie i odpoczynek tzw. drozdze-matka / zaczyn / - 12 godzin na przygotowanie wlasciwych drozdzy - 8 godzin na przygotowanie tzw. 1° ciasta / maka, cukier, maslo, woda / - 3 godziny na przygotowanie i wyrosniecie tzw. 2° ciasta / mak, woda, drozdze / - 6 godzin na przygotowanie i wyrosniecie tzw. 3° ciasta / dodatki i wyrosniecie w papierowej "obreczy" Na koniec pieczenie i 16 godzin stygniecia. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Panettone z maszyny
Top
Bottom