Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Panga opiekana w zalewie octowo - pomidorowej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cantiq" data-source="post: 760777" data-attributes="member: 4238"><p>[ATTACH=full]33477[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Co potrzeba?</strong></p><p>- 1 kg - 1,5 kg filetów pangi</p><p>- 1 cytryna</p><p>- 2 lub 3 cebule</p><p>- 15 goździków</p><p>- 8 ziaren ziela angielskiego</p><p>- 2 liście laurowe </p><p>- Sól, pieprz, wegeta</p><p>- Średni słoiczek koncentratu pomidorowego</p><p>- szklanka octu 10%</p><p>- 2,5 szklanki wody</p><p>- kostka knorr oregano, bazylia.</p><p>- 1 łyżka cukru</p><p></p><p>Do panierownia:</p><p>- jajka</p><p>- mąka kukurydziana</p><p>- bułka tarta.</p><p></p><p>Filety rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki około 5 cm, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i utartą skórką cytrynową. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na około godzinę.</p><p></p><p>W tym czasie ugotować zalewę. W 2,5 szklanki wody dodać pokrojone w plasterki cebule, goździki, ziele, liście laurowe, wegetę, łyżeczkę cukru i koncentrat pomidorowy. Do gotującej się zalewy wlać szklankę octu i gotować jeszcze około 5 minut. Przyprawić pieprzem. Pod koniec gotowania rozkruszyć kostki Knorr. Zamieszać i zostawić zalewę do ostudzenia. </p><p>W zależności od koncentratu, można dosłodzić, ale niekoniecznie.</p><p></p><p>Rybę obtoczyć w mące kukurydzianej, w rozbełtanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoto, odsączyć.</p><p></p><p>Gdy zalewa wystygnie na dno słoja lub szklanego naczynia wlać trochę zalewy z cebulką i włożyć rybę przekładając ją zalewą i cebulką. Przykryć folią bądź zakrętką i odstawić do lodówki na 12 do 24 godzin. Czym dłużej stoi tym jest lepsza.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cantiq, post: 760777, member: 4238"] [ATTACH=full]33477[/ATTACH] [B]Co potrzeba?[/B] - 1 kg - 1,5 kg filetów pangi - 1 cytryna - 2 lub 3 cebule - 15 goździków - 8 ziaren ziela angielskiego - 2 liście laurowe - Sól, pieprz, wegeta - Średni słoiczek koncentratu pomidorowego - szklanka octu 10% - 2,5 szklanki wody - kostka knorr oregano, bazylia. - 1 łyżka cukru Do panierownia: - jajka - mąka kukurydziana - bułka tarta. Filety rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki około 5 cm, posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i utartą skórką cytrynową. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na około godzinę. W tym czasie ugotować zalewę. W 2,5 szklanki wody dodać pokrojone w plasterki cebule, goździki, ziele, liście laurowe, wegetę, łyżeczkę cukru i koncentrat pomidorowy. Do gotującej się zalewy wlać szklankę octu i gotować jeszcze około 5 minut. Przyprawić pieprzem. Pod koniec gotowania rozkruszyć kostki Knorr. Zamieszać i zostawić zalewę do ostudzenia. W zależności od koncentratu, można dosłodzić, ale niekoniecznie. Rybę obtoczyć w mące kukurydzianej, w rozbełtanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoto, odsączyć. Gdy zalewa wystygnie na dno słoja lub szklanego naczynia wlać trochę zalewy z cebulką i włożyć rybę przekładając ją zalewą i cebulką. Przykryć folią bądź zakrętką i odstawić do lodówki na 12 do 24 godzin. Czym dłużej stoi tym jest lepsza. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Panga opiekana w zalewie octowo - pomidorowej*
Top
Bottom