Panzanella

Bahus

Member
Wrz 16, 2004
886
0
0
Panzanella

100 ml oliwy z oliwek
50 dag czerstwego wiejskiego chleba
4 średnie pomidory
1 średnia cebula
1 łyżka posiekanych zielonych oliwek
1 łyżka posiekanych kaparów
6 filetów anchois
5 świeżych listków bazylii
sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku

Pozbawiony skórek chleb pokroić na kawałki. Zmoczyć wodą. Dodać oliwę. Dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Połączyć z masą. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekane oiwki, kapary, bazylię i filety anchois. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy