Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Panzanella
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 200423" data-attributes="member: 49"><p><strong>Panzanella</strong></p><p></p><p>100 ml oliwy z oliwek</p><p>50 dag czerstwego wiejskiego chleba</p><p>4 średnie pomidory</p><p>1 średnia cebula</p><p>1 łyżka posiekanych zielonych oliwek</p><p>1 łyżka posiekanych kaparów</p><p>6 filetów anchois</p><p>5 świeżych listków bazylii</p><p>sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku </p><p></p><p>Pozbawiony skórek chleb pokroić na kawałki. Zmoczyć wodą. Dodać oliwę. Dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Połączyć z masą. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekane oiwki, kapary, bazylię i filety anchois. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 200423, member: 49"] [B]Panzanella[/B] 100 ml oliwy z oliwek 50 dag czerstwego wiejskiego chleba 4 średnie pomidory 1 średnia cebula 1 łyżka posiekanych zielonych oliwek 1 łyżka posiekanych kaparów 6 filetów anchois 5 świeżych listków bazylii sól i biały świeżo zmielony pieprz do smaku Pozbawiony skórek chleb pokroić na kawałki. Zmoczyć wodą. Dodać oliwę. Dokładnie wymieszać. Pomidory sparzyć obrać ze skórki. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Połączyć z masą. Dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz posiekane oiwki, kapary, bazylię i filety anchois. Posolić i popieprzyć. Całość dokładnie wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Panzanella
Top
Bottom