Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pappardelle lesne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 13543" data-attributes="member: 52"><p><strong>Pappardelle lesne</strong></p><p>250 g makaronu typu pappardelle, tagliatelle, ale takze swiderki, penne itp. /</p><p>300 g borowikow / pieczarek /</p><p>300 g pomidorow / mozna zastapic przecierem /</p><p>troche ekstraktu grzybowego homemade lub dla odwaznych 1 kostka grzybowa </p><p>30 g masla</p><p>1 &#8220;scalogno&#8221; / czosnko-cebula, mozna zastapic jednym i drugim /</p><p>swiezy tymianek</p><p>natka pietruszki</p><p>troche bialego wytrawnego wina</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>starty ser / wg gustu /</p><p>- posiekac &#8220;scalogno&#8221; / czosnek i cebule / z tymiankiem i natka pietruszki</p><p>- na glebokiej patelni rozgrzac maslo, dodac pokrojone grzyby i ziola, podsmazyc, skropic winem, a nastepnie odparowac</p><p>- dodac pomidory i ekstrakt grzybowy / ew. kostke grzybowa /, dusic na sporym ogniu przez 10 minut</p><p>- doprawic sola i pieprzem, dodac ugotowany makaron, posypac serem i wymieszac</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 13543, member: 52"] [B]Pappardelle lesne[/B] 250 g makaronu typu pappardelle, tagliatelle, ale takze swiderki, penne itp. / 300 g borowikow / pieczarek / 300 g pomidorow / mozna zastapic przecierem / troche ekstraktu grzybowego homemade lub dla odwaznych 1 kostka grzybowa 30 g masla 1 “scalogno” / czosnko-cebula, mozna zastapic jednym i drugim / swiezy tymianek natka pietruszki troche bialego wytrawnego wina sol pieprz starty ser / wg gustu / - posiekac “scalogno” / czosnek i cebule / z tymiankiem i natka pietruszki - na glebokiej patelni rozgrzac maslo, dodac pokrojone grzyby i ziola, podsmazyc, skropic winem, a nastepnie odparowac - dodac pomidory i ekstrakt grzybowy / ew. kostke grzybowa /, dusic na sporym ogniu przez 10 minut - doprawic sola i pieprzem, dodac ugotowany makaron, posypac serem i wymieszac [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pappardelle lesne
Top
Bottom