Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pappardelle ze szparagami i wędzonym łososiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1526170" data-attributes="member: 13254"><p>Na 4 porcje:</p><p></p><p>360 g makaronu (u mnie pappardelle, w oryginale fettuccine)</p><p>2 pęczki zielonych szparagów</p><p>1 cebula pokrojona w kostkę</p><p>150 g wędzonego łososia</p><p>1/3 szklanki białego wina</p><p>1 szklanka śmietany 16-18% (w oryginale kremówka)</p><p>3 łyzki masła</p><p>koperek, natka pietruszki</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Szparagi obrać (jak ładne, to nie obieram), odciąć końcówki , ugotować na półmiękko w osolonej wodzie.</p><p>Makaron ugotować<em> al dente</em>.</p><p>Na maśle na patelni zeszklić cebulkę, dodać wino, odparować, aż masa będzie gęsta.</p><p>Wlać śmietanę, chwilę pogotować.</p><p>Dodać koperek, natkę, przyprawy oraz pokrojonego w paseczki łososia. </p><p>Kiedy makaron już dochodzi, dodać do sosu szparagi.</p><p>Odcedzony makaron wrzucić do sosu i delikatnie wymieszać.</p><p>Ja jeszcze po wierzchu posypuję koperkiem.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]89219[/ATTACH]</p><p></p><p></p><p>Przepis Agnieszki Kręglickiej z Wysokich Obcasów</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1526170, member: 13254"] Na 4 porcje: 360 g makaronu (u mnie pappardelle, w oryginale fettuccine) 2 pęczki zielonych szparagów 1 cebula pokrojona w kostkę 150 g wędzonego łososia 1/3 szklanki białego wina 1 szklanka śmietany 16-18% (w oryginale kremówka) 3 łyzki masła koperek, natka pietruszki sól, pieprz Szparagi obrać (jak ładne, to nie obieram), odciąć końcówki , ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Makaron ugotować[I] al dente[/I]. Na maśle na patelni zeszklić cebulkę, dodać wino, odparować, aż masa będzie gęsta. Wlać śmietanę, chwilę pogotować. Dodać koperek, natkę, przyprawy oraz pokrojonego w paseczki łososia. Kiedy makaron już dochodzi, dodać do sosu szparagi. Odcedzony makaron wrzucić do sosu i delikatnie wymieszać. Ja jeszcze po wierzchu posypuję koperkiem. [ATTACH=full]89219[/ATTACH] Przepis Agnieszki Kręglickiej z Wysokich Obcasów [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pappardelle ze szparagami i wędzonym łososiem
Bottom