Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka po chorwacku.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Eweralda" data-source="post: 1752994" data-attributes="member: 58239"><p>Przepis z YouTube Kasia in the garden.</p><p></p><p>Ok 1,5 kg czerwonej papryki</p><p></p><p>Zalewa:</p><p>1 szklanka octu 10%</p><p>Jeśli inny ocet podwoić ilość</p><p>1 szklanka wody</p><p>2 czubate łyżki cukru</p><p>1łyżka soli</p><p>1 łyżeczka kolorowego pieprzu</p><p>10 szt ziela angielskiego</p><p>5 szt liścia laurowego</p><p></p><p>Ponadto:</p><p></p><p></p><p>1/2 szklanki oleju</p><p>1 słoiczek musztardy</p><p></p><p>Paprykę oczyścić,pokroić w paski.</p><p>W garnku zagotować zalewę,dodać paprykę i gotować przez 5 minut od momentu zagotowania.</p><p>Paprykę odcedzić,lekko ostudzić.</p><p>Wymieszać z olejem i musztardą.</p><p>Nakładać do słoików (proporcja na ok.4 szt 330 ml),starając się aby w każdym wylądował 1 liść i 2 szt ziela.</p><p>Zakręcić i pasteryzować 3 min.</p><p>Odwrócić do góry dnem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eweralda, post: 1752994, member: 58239"] Przepis z YouTube Kasia in the garden. Ok 1,5 kg czerwonej papryki Zalewa: 1 szklanka octu 10% Jeśli inny ocet podwoić ilość 1 szklanka wody 2 czubate łyżki cukru 1łyżka soli 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 10 szt ziela angielskiego 5 szt liścia laurowego Ponadto: 1/2 szklanki oleju 1 słoiczek musztardy Paprykę oczyścić,pokroić w paski. W garnku zagotować zalewę,dodać paprykę i gotować przez 5 minut od momentu zagotowania. Paprykę odcedzić,lekko ostudzić. Wymieszać z olejem i musztardą. Nakładać do słoików (proporcja na ok.4 szt 330 ml),starając się aby w każdym wylądował 1 liść i 2 szt ziela. Zakręcić i pasteryzować 3 min. Odwrócić do góry dnem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka po chorwacku.
Top
Bottom