Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka sanatoryjna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1625990" data-attributes="member: 1024"><p>Nastawiłam z jednej porcji (żółtą, białą i czerwoną); mam tylko zamiar zmniejszyć trochę ilość cukru i octu. </p><p>Przy okazji odwdzięczę się wieścią o promocji - w Kauflandzie piękna, ciemnoczerwona, mięsista papryka kosztuje właśnie 3,75 za kg.</p><p></p><p>EDIT:</p><p>Zapowiada się pysznie. Papryki ważyłam po oczyszczeniu. Dałam pół szklanki octu spirytusowego i pół szklanki jabłkowego własnej produkcji oraz niepełną szklankę cukru (200 g). Wyszło mi osiem dość ciasno upakowanych półlitrowych słoików, czyli jeden &quot;wsad do kotła&quot;. Została mi szklanka zalewy, więc można zmniejszyć ilość płynów - następnym razem dam pół szklanki oleju, jeszcze mniej cukru i mniej octu. Kroiłam w podłużne kawałki, jak radziła janie, pasteryzowałam 10 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]96603[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1625990, member: 1024"] Nastawiłam z jednej porcji (żółtą, białą i czerwoną); mam tylko zamiar zmniejszyć trochę ilość cukru i octu. Przy okazji odwdzięczę się wieścią o promocji - w Kauflandzie piękna, ciemnoczerwona, mięsista papryka kosztuje właśnie 3,75 za kg. EDIT: Zapowiada się pysznie. Papryki ważyłam po oczyszczeniu. Dałam pół szklanki octu spirytusowego i pół szklanki jabłkowego własnej produkcji oraz niepełną szklankę cukru (200 g). Wyszło mi osiem dość ciasno upakowanych półlitrowych słoików, czyli jeden "wsad do kotła". Została mi szklanka zalewy, więc można zmniejszyć ilość płynów - następnym razem dam pół szklanki oleju, jeszcze mniej cukru i mniej octu. Kroiłam w podłużne kawałki, jak radziła janie, pasteryzowałam 10 minut. [ATTACH=full]96603[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka sanatoryjna
Top
Bottom