- Sie 28, 2005
- 8,210
- 1,731
- 113
Skladniki
1 kg papryki czerwonej slodkiej
1 kg jabłek
2 ząbki czosnku
2 łodyżki świeżego tymianku
sól
Wykonanie
Jabłka oczyścić, dodać sól i tymianek ( bez łodyżek), rozparzyć z dodatkiem wody.
Papryke oczyścić, pokroić na 8 kawałków.
Do garnka z musem wlozyć kawałki papryki i czosnek drobno posiekany. Wymieszać i przełożyć do słoików .
Zamknąć słoje i pasteryzować 20 minut.
Nie bardzo mam na co sie powolac jako źródło, bo idea mignela mi gdzies na chorwackich stronkach, ale ponowne szukanie nic nie dało.
W polskich blogach znalazłam tylko to.
1 kg papryki czerwonej slodkiej
1 kg jabłek
2 ząbki czosnku
2 łodyżki świeżego tymianku
sól
Wykonanie
Jabłka oczyścić, dodać sól i tymianek ( bez łodyżek), rozparzyć z dodatkiem wody.
Papryke oczyścić, pokroić na 8 kawałków.
Do garnka z musem wlozyć kawałki papryki i czosnek drobno posiekany. Wymieszać i przełożyć do słoików .
Zamknąć słoje i pasteryzować 20 minut.

Nie bardzo mam na co sie powolac jako źródło, bo idea mignela mi gdzies na chorwackich stronkach, ale ponowne szukanie nic nie dało.
W polskich blogach znalazłam tylko to.