Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka w musie jabłkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1357657" data-attributes="member: 692"><p>Skladniki</p><p></p><p>1 kg papryki czerwonej slodkiej</p><p>1 kg jabłek</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>2 łodyżki świeżego tymianku</p><p>sól</p><p></p><p>Wykonanie</p><p></p><p>Jabłka oczyścić, dodać sól i tymianek ( bez łodyżek), rozparzyć z dodatkiem wody. </p><p></p><p>Papryke oczyścić, pokroić na 8 kawałków.</p><p></p><p>Do garnka z musem wlozyć kawałki papryki i czosnek drobno posiekany. Wymieszać i przełożyć do słoików .</p><p></p><p>Zamknąć słoje i pasteryzować 20 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]77781[/ATTACH]</p><p></p><p>Nie bardzo mam na co sie powolac jako źródło, bo idea mignela mi gdzies na chorwackich stronkach, ale ponowne szukanie nic nie dało. </p><p>W polskich blogach znalazłam tylko <a href="http://www.skarbywsloikach.com/2012/07/18/papryka-w-jablkach/" target="_blank">to</a>.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1357657, member: 692"] Skladniki 1 kg papryki czerwonej slodkiej 1 kg jabłek 2 ząbki czosnku 2 łodyżki świeżego tymianku sól Wykonanie Jabłka oczyścić, dodać sól i tymianek ( bez łodyżek), rozparzyć z dodatkiem wody. Papryke oczyścić, pokroić na 8 kawałków. Do garnka z musem wlozyć kawałki papryki i czosnek drobno posiekany. Wymieszać i przełożyć do słoików . Zamknąć słoje i pasteryzować 20 minut. [ATTACH=full]77781[/ATTACH] Nie bardzo mam na co sie powolac jako źródło, bo idea mignela mi gdzies na chorwackich stronkach, ale ponowne szukanie nic nie dało. W polskich blogach znalazłam tylko [URL="http://www.skarbywsloikach.com/2012/07/18/papryka-w-jablkach/"]to[/URL]. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Papryka w musie jabłkowym
Top
Bottom