Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Paprykarz z ziemniakami albo kartoflanka z papryka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 218500" data-attributes="member: 59"><p>[ATTACH=full]662[/ATTACH]</p><p></p><p>Ulubiona mojego meza. </p><p></p><p>3 lyzki margaryny</p><p>300g wieprzowiny (3 kotlety schabowe, ale schab musi byc normalny ze swinki nie biedota jak z kota) pokroic w kostke</p><p>1 cebula spora (pokroic w cwierctalarki) </p><p>1 kg ziemniakow (pokroic w kostke)</p><p>3-4 papryki (tez nie male) zielone i czerwone (pokroic w grube, krotkie paski)]</p><p>3 szkl. wywaru wolowego (moze byc inny i z kostki)</p><p>1 lyzeczka papryki w proszku</p><p>2 lyzeczki tymianku</p><p>szczypta cayenne</p><p>sol</p><p></p><p>W duzym garnku silnie zrumienic mieso na margarynie. Dorzucic papryke w proszku i cebule, smazyc chwile az sie zeszkli. Dodac ziemniaki, az po minucie papryke. Podsmazyc kolo 3 min mieszajac. Wlac goracy rosol (jesli z kostki - zalac goraca woda w kubku, wymieszac i dodac do gara), dodac ziola, sol, i pieprz cayenne. </p><p>Gotowac 45 min. </p><p></p><p>Mozna dodac kleks smietany lub jogurtu juz na talerz. </p><p></p><p></p><p>przepis nie pamietam skad, bo mocno wiekowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 218500, member: 59"] [ATTACH=full]662[/ATTACH] Ulubiona mojego meza. 3 lyzki margaryny 300g wieprzowiny (3 kotlety schabowe, ale schab musi byc normalny ze swinki nie biedota jak z kota) pokroic w kostke 1 cebula spora (pokroic w cwierctalarki) 1 kg ziemniakow (pokroic w kostke) 3-4 papryki (tez nie male) zielone i czerwone (pokroic w grube, krotkie paski)] 3 szkl. wywaru wolowego (moze byc inny i z kostki) 1 lyzeczka papryki w proszku 2 lyzeczki tymianku szczypta cayenne sol W duzym garnku silnie zrumienic mieso na margarynie. Dorzucic papryke w proszku i cebule, smazyc chwile az sie zeszkli. Dodac ziemniaki, az po minucie papryke. Podsmazyc kolo 3 min mieszajac. Wlac goracy rosol (jesli z kostki - zalac goraca woda w kubku, wymieszac i dodac do gara), dodac ziola, sol, i pieprz cayenne. Gotowac 45 min. Mozna dodac kleks smietany lub jogurtu juz na talerz. przepis nie pamietam skad, bo mocno wiekowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Paprykarz z ziemniakami albo kartoflanka z papryka
Top
Bottom