Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Paprykarz*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 916694" data-attributes="member: 16552"><p>Składniki</p><p>1 makrela wędzona</p><p>1 marchewka</p><p>1 torebka ryżu(100g)</p><p>2 średnie cebule</p><p>3-4 pieczarki</p><p>słoiczek koncentratu pomidorowego</p><p>zioła prowansalskie</p><p>przyprawa curry</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>Sposób przyrządzenia:</p><p>Ryż ugotować. Przestudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę podsmażyć na oliwie. Marchewkę zetrzeć na tartce jarzynowej dodać do cebuli i dusić pod przykryciem chwilę na wolnym ogniu. Pieczarki zetrzeć na tartce jarzynowej do dodać do marchewki i wszystko dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać słoiczek koncentratu pomidorowego, przyprawy do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Usunąć ości z makreli, mięsko rozdrobnić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Powstałą masę odstawić aby składniki dobrze się połączyły. Podawać z pieczywem. </p><p>Paprykarz łatwy w wykonaniu a o wiele smaczniejszy niż &quot;puszkowy&quot;.</p><p>Ważne są przyprawy: zioła prowansalskie i przyprawa curry, bo to one nadają smak potrawie, ale jak zwykle wszystko według własnych upodobań.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 916694, member: 16552"] Składniki 1 makrela wędzona 1 marchewka 1 torebka ryżu(100g) 2 średnie cebule 3-4 pieczarki słoiczek koncentratu pomidorowego zioła prowansalskie przyprawa curry sól pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować. Przestudzić. Cebulę pokroić w kosteczkę podsmażyć na oliwie. Marchewkę zetrzeć na tartce jarzynowej dodać do cebuli i dusić pod przykryciem chwilę na wolnym ogniu. Pieczarki zetrzeć na tartce jarzynowej do dodać do marchewki i wszystko dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać słoiczek koncentratu pomidorowego, przyprawy do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Usunąć ości z makreli, mięsko rozdrobnić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Powstałą masę odstawić aby składniki dobrze się połączyły. Podawać z pieczywem. Paprykarz łatwy w wykonaniu a o wiele smaczniejszy niż "puszkowy". Ważne są przyprawy: zioła prowansalskie i przyprawa curry, bo to one nadają smak potrawie, ale jak zwykle wszystko według własnych upodobań. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Paprykarz*
Top
Bottom