- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Papryki nadziewane jajkiem
2 duże zielone papryki
2 duże czerwone papryki
5 pomidorów
sól i czarny pieprz
100g startego żółtego sera
100g tłustego sera (np. philadelphia)
8 jajek
8 kawałków boczku
1.Paprykę przecinamy wzdłuż ,wyciągając pestki a zostawiając ogonek. Paprykę układamy w dobrze wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu.
3.Z pomidorów pozbywamy się pestek i kroimy w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy.
3.1/2 żółtego sera mieszamy z philadelphią, mocno pieprzymy i trochę mniej solimy.Ser rozsmarowujemy w papryce. Następnie dodajemy jajko, a na górę posypujemy pomidorami.
4.Wsadzamy do piekarnika na 40 minut w temp 220 stopni. Po 10 minutach kiedy jajko delikatnie się zeszkli posypujemy pozostałym serem, a na górę układamy plasterek boczku. Pozostałe pomidory wsypujemy pomiędzy papryki, tak by powstał sos.
5.Podajemy z ryżem.
Ps. Przepis pochodzi z http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...eperoni-mit-ei/

2 duże zielone papryki
2 duże czerwone papryki
5 pomidorów
sól i czarny pieprz
100g startego żółtego sera
100g tłustego sera (np. philadelphia)
8 jajek
8 kawałków boczku
1.Paprykę przecinamy wzdłuż ,wyciągając pestki a zostawiając ogonek. Paprykę układamy w dobrze wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu.
3.Z pomidorów pozbywamy się pestek i kroimy w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy.
3.1/2 żółtego sera mieszamy z philadelphią, mocno pieprzymy i trochę mniej solimy.Ser rozsmarowujemy w papryce. Następnie dodajemy jajko, a na górę posypujemy pomidorami.
4.Wsadzamy do piekarnika na 40 minut w temp 220 stopni. Po 10 minutach kiedy jajko delikatnie się zeszkli posypujemy pozostałym serem, a na górę układamy plasterek boczku. Pozostałe pomidory wsypujemy pomiędzy papryki, tak by powstał sos.
5.Podajemy z ryżem.
Ps. Przepis pochodzi z http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...eperoni-mit-ei/
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: