Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Papryki nadziewane jajkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1381658" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Papryki nadziewane jajkiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]79258[/ATTACH]</p><p></p><p>2 duże zielone papryki</p><p>2 duże czerwone papryki</p><p>5 pomidorów</p><p>sól i czarny pieprz</p><p>100g startego żółtego sera</p><p>100g tłustego sera (np. philadelphia)</p><p>8 jajek</p><p>8 kawałków boczku</p><p></p><p>1.Paprykę przecinamy wzdłuż ,wyciągając pestki a zostawiając ogonek. Paprykę układamy w dobrze wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu.</p><p>3.Z pomidorów pozbywamy się pestek i kroimy w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy.</p><p>3.1/2 żółtego sera mieszamy z philadelphią, mocno pieprzymy i trochę mniej solimy.Ser rozsmarowujemy w papryce. Następnie dodajemy jajko, a na górę posypujemy pomidorami.</p><p>4.Wsadzamy do piekarnika na 40 minut w temp 220 stopni. Po 10 minutach kiedy jajko delikatnie się zeszkli posypujemy pozostałym serem, a na górę układamy plasterek boczku. Pozostałe pomidory wsypujemy pomiędzy papryki, tak by powstał sos.</p><p>5.Podajemy z ryżem.</p><p></p><p>Ps. Przepis pochodzi z <a href="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/gefuellte-peperoni-mit-ei/" target="_blank">http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...eperoni-mit-ei/</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1381658, member: 140"] [SIZE=14][B]Papryki nadziewane jajkiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]79258[/ATTACH] 2 duże zielone papryki 2 duże czerwone papryki 5 pomidorów sól i czarny pieprz 100g startego żółtego sera 100g tłustego sera (np. philadelphia) 8 jajek 8 kawałków boczku 1.Paprykę przecinamy wzdłuż ,wyciągając pestki a zostawiając ogonek. Paprykę układamy w dobrze wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu. 3.Z pomidorów pozbywamy się pestek i kroimy w drobną kostkę. Solimy i pieprzymy. 3.1/2 żółtego sera mieszamy z philadelphią, mocno pieprzymy i trochę mniej solimy.Ser rozsmarowujemy w papryce. Następnie dodajemy jajko, a na górę posypujemy pomidorami. 4.Wsadzamy do piekarnika na 40 minut w temp 220 stopni. Po 10 minutach kiedy jajko delikatnie się zeszkli posypujemy pozostałym serem, a na górę układamy plasterek boczku. Pozostałe pomidory wsypujemy pomiędzy papryki, tak by powstał sos. 5.Podajemy z ryżem. Ps. Przepis pochodzi z [URL="http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rezept/details/gefuellte-peperoni-mit-ei/"]http://www.wildeisen.ch/rezepte/kochen/rez...eperoni-mit-ei/[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Papryki nadziewane jajkiem
Top
Bottom