- Wrz 30, 2007
- 3,567
- 0
- 0

3 czerwone papryki, pokrojone na kawalki
ok 30g masla
3 lyzki cukru
plat ciasta francuskiego
szczypta soli
swiezy serek kozi
creme fraiche
sol i pieprz
drobno posiekana swieza bazylia
1. Rozgrzac patelnie, stopic maslo i podsmazyc papryke a zacznie mieknac i brazowiec, odrobine posolic.
2. Zrobic miejsce na srodku patelni i dodac cukier. Gdy zacznie sie karmelizowac wmieszac papryki i smazyc jeszcze chwile.
3. Przelozyc papryki do wysmarowanej tluszczem formy na tarty (25cm) i ulozyc je skora do dolu. Jezeli troche karmelu zostalo jeszcze na patelni to polac nim papryki. Ostudzic pare minut.
4. W tym czasie rozwalkowac plat ciasta francuskiego do grubosci 2-3 mm. Ulozyc na paprykach i ugniesc dokladnie po bokach.
5. Piec w 225C az ciasto sie upiecze i zezloci
6. Wyjac z piekarnika, ostudzic z 5 min i odwrocic na talerz
7. Podawac z kremem - kozi serek wymieszac z creme fraiche (1:1) i doprawic sola, pieprzem i posiekana bazylia
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: