Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Paprykowa tarta tatin z kremem z serka koziego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1043602" data-attributes="member: 5590"><p>[ATTACH=full]58091[/ATTACH]</p><p></p><p>3 czerwone papryki, pokrojone na kawalki</p><p>ok 30g masla</p><p>3 lyzki cukru</p><p>plat ciasta francuskiego</p><p>szczypta soli</p><p></p><p>swiezy serek kozi</p><p>creme fraiche</p><p>sol i pieprz</p><p>drobno posiekana swieza bazylia</p><p></p><p></p><p>1. Rozgrzac patelnie, stopic maslo i podsmazyc papryke a zacznie mieknac i brazowiec, odrobine posolic.</p><p></p><p>2. Zrobic miejsce na srodku patelni i dodac cukier. Gdy zacznie sie karmelizowac wmieszac papryki i smazyc jeszcze chwile.</p><p></p><p>3. Przelozyc papryki do wysmarowanej tluszczem formy na tarty (25cm) i ulozyc je skora do dolu. Jezeli troche karmelu zostalo jeszcze na patelni to polac nim papryki. Ostudzic pare minut.</p><p></p><p>4. W tym czasie rozwalkowac plat ciasta francuskiego do grubosci 2-3 mm. Ulozyc na paprykach i ugniesc dokladnie po bokach.</p><p></p><p>5. Piec w 225C az ciasto sie upiecze i zezloci</p><p></p><p>6. Wyjac z piekarnika, ostudzic z 5 min i odwrocic na talerz</p><p></p><p>7. Podawac z kremem - kozi serek wymieszac z creme fraiche (1:1) i doprawic sola, pieprzem i posiekana bazylia</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1043602, member: 5590"] [ATTACH=full]58091[/ATTACH] 3 czerwone papryki, pokrojone na kawalki ok 30g masla 3 lyzki cukru plat ciasta francuskiego szczypta soli swiezy serek kozi creme fraiche sol i pieprz drobno posiekana swieza bazylia 1. Rozgrzac patelnie, stopic maslo i podsmazyc papryke a zacznie mieknac i brazowiec, odrobine posolic. 2. Zrobic miejsce na srodku patelni i dodac cukier. Gdy zacznie sie karmelizowac wmieszac papryki i smazyc jeszcze chwile. 3. Przelozyc papryki do wysmarowanej tluszczem formy na tarty (25cm) i ulozyc je skora do dolu. Jezeli troche karmelu zostalo jeszcze na patelni to polac nim papryki. Ostudzic pare minut. 4. W tym czasie rozwalkowac plat ciasta francuskiego do grubosci 2-3 mm. Ulozyc na paprykach i ugniesc dokladnie po bokach. 5. Piec w 225C az ciasto sie upiecze i zezloci 6. Wyjac z piekarnika, ostudzic z 5 min i odwrocic na talerz 7. Podawac z kremem - kozi serek wymieszac z creme fraiche (1:1) i doprawic sola, pieprzem i posiekana bazylia [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Paprykowa tarta tatin z kremem z serka koziego
Top
Bottom