Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Parmeńska galaretka z fiołków
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Maryna" data-source="post: 326909" data-attributes="member: 1215"><p>Podaję za Janem Kalkowskim. Przepis umieszczony w rubryce Jedno Danie w strasznie starym Przekroju</p><p></p><p>5 dkg fiołków (płatki)</p><p>30 dkg cukru</p><p>3 dkg żelatyny</p><p>pół szklanki soku grejpfrutowego</p><p>troszke rumu (dla zapachu)</p><p></p><p>Fiołki wrzucić do litra wrzącej wody zagotowanej z cukrem. Pozostawić na dwie godziny pod przykryciem. Rozpuścic i dodać żelatynę, sok grejpfrutowy i kieliszek rumu. Wymieszać, przecedzić, wlać do foremek. Zastudzić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Maryna, post: 326909, member: 1215"] Podaję za Janem Kalkowskim. Przepis umieszczony w rubryce Jedno Danie w strasznie starym Przekroju 5 dkg fiołków (płatki) 30 dkg cukru 3 dkg żelatyny pół szklanki soku grejpfrutowego troszke rumu (dla zapachu) Fiołki wrzucić do litra wrzącej wody zagotowanej z cukrem. Pozostawić na dwie godziny pod przykryciem. Rozpuścic i dodać żelatynę, sok grejpfrutowy i kieliszek rumu. Wymieszać, przecedzić, wlać do foremek. Zastudzić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Parmeńska galaretka z fiołków
Top
Bottom