Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Parówki cielęce
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 62216" data-attributes="member: 29"><p>wieprzowina chuda 2 kg</p><p>cielęcina 5 kg</p><p>podgardle bez skóry 3 kg</p><p>peklosól 0,2 kg</p><p>cukier 2 dag</p><p>pieprz 1,5 dag</p><p>gałka muszkatołowa 4 gramy</p><p>ziele angielskie 1 gram</p><p>osłonki o średnicy 1 cm</p><p>Ilosci przemysłowe na domowy użytek zmniejszyć zachowując proporcje.</p><p></p><p>Mięso i podgardle wieprzowe mielemy, a cielęcinę miksujemy w malakserze dodajac 1,5 litra wody i trochę lodu przez 10 minut.Wsypujemy przyprawy i wieprzowinę i miksujemy do połączenia składników. Wkładamy do osłonek i zostawiamy na 40 minut rozwieszone. Wedzenie przez 60 minut gorącym dymem następnie parzenie w 72 deg C przez 10 minut. </p><p>Zamiast wędzenia mozemy piec chwile w piekarniku a następnie parzyć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 62216, member: 29"] wieprzowina chuda 2 kg cielęcina 5 kg podgardle bez skóry 3 kg peklosól 0,2 kg cukier 2 dag pieprz 1,5 dag gałka muszkatołowa 4 gramy ziele angielskie 1 gram osłonki o średnicy 1 cm Ilosci przemysłowe na domowy użytek zmniejszyć zachowując proporcje. Mięso i podgardle wieprzowe mielemy, a cielęcinę miksujemy w malakserze dodajac 1,5 litra wody i trochę lodu przez 10 minut.Wsypujemy przyprawy i wieprzowinę i miksujemy do połączenia składników. Wkładamy do osłonek i zostawiamy na 40 minut rozwieszone. Wedzenie przez 60 minut gorącym dymem następnie parzenie w 72 deg C przez 10 minut. Zamiast wędzenia mozemy piec chwile w piekarniku a następnie parzyć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Parówki cielęce
Top
Bottom