Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Parówki parzone
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Medicus Pivovarius" data-source="post: 62212" data-attributes="member: 29"><p>wieprzowina chuda 3 kg</p><p>wieprzowina z golonki 5kg</p><p>podgardle 2 kg</p><p>peklosól 19 dag</p><p>pieprz 1 dag</p><p>gałka muszkatołowa mielona 5 gram</p><p>osłonki o srednicy 22 mm</p><p>To są proporcje przemysłowe. W domu odpowiednio sobie zmniejszamy.</p><p></p><p>Mięso i podgardle mielemy, a następnie miksujemy w malakserze. Dodajac 1 litr wody i trochę lodu.Wsypujemy przyprawy i miksujemy 10 minut. Wkładamy do osłonek i zostawiamy na 30 minut rozwieszone. Wedzenie przez 50 minut gorącym dymem następnie parzenie w 72 deg C.</p><p>Zamiast wędzenia mozemy piec chwile w piekarniku a następnie parzyć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Medicus Pivovarius, post: 62212, member: 29"] wieprzowina chuda 3 kg wieprzowina z golonki 5kg podgardle 2 kg peklosól 19 dag pieprz 1 dag gałka muszkatołowa mielona 5 gram osłonki o srednicy 22 mm To są proporcje przemysłowe. W domu odpowiednio sobie zmniejszamy. Mięso i podgardle mielemy, a następnie miksujemy w malakserze. Dodajac 1 litr wody i trochę lodu.Wsypujemy przyprawy i miksujemy 10 minut. Wkładamy do osłonek i zostawiamy na 30 minut rozwieszone. Wedzenie przez 50 minut gorącym dymem następnie parzenie w 72 deg C. Zamiast wędzenia mozemy piec chwile w piekarniku a następnie parzyć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Parówki parzone
Top
Bottom