Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Parówki w cieście*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 378139" data-attributes="member: 1748"><p>Wg Kulinarnego Atlasu Lata:</p><p></p><p>Składniki:</p><p>- 25 dag mąki</p><p>- 1.5 dag proszku do pieczenia</p><p>- 15 dag półtłustego twarogu</p><p>- 4 łyżki mleka</p><p>- 1 jajko</p><p>- 4 łyżki oleju</p><p>- 1 łyżeczka soli</p><p></p><p>Oraz:</p><p>- 8-10 parówek</p><p>- 1 białko i trochę mleka do posmarowania </p><p></p><p>Sposób przyrządzania:</p><p></p><p>Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Twaróg wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, posól. Zagniataj, dodając po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj do grubości 3-4 mm i wytnij paski o wymiarach 16 x 10 cm. Parówki zawiń w paski ciasta, wierzch posmaruj mlekiem, a boki białkiem. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.</p><p></p><p>Od siebie dodam, że ekspresowo się je robi i są pyszne, ale wrzuciłabym jeszcze do środka kawałek żółtego sera i szczyptę przypraw.</p><p></p><p>[ATTACH=full]1680[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 378139, member: 1748"] Wg Kulinarnego Atlasu Lata: Składniki: - 25 dag mąki - 1.5 dag proszku do pieczenia - 15 dag półtłustego twarogu - 4 łyżki mleka - 1 jajko - 4 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli Oraz: - 8-10 parówek - 1 białko i trochę mleka do posmarowania Sposób przyrządzania: Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Twaróg wymieszaj z mlekiem, jajkiem i olejem, posól. Zagniataj, dodając po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj do grubości 3-4 mm i wytnij paski o wymiarach 16 x 10 cm. Parówki zawiń w paski ciasta, wierzch posmaruj mlekiem, a boki białkiem. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C. Od siebie dodam, że ekspresowo się je robi i są pyszne, ale wrzuciłabym jeszcze do środka kawałek żółtego sera i szczyptę przypraw. [ATTACH=full]1680[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Parówki w cieście*
Top
Bottom