Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Parówki (Wiener Würstchen) w cieście droźdżowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1239851" data-attributes="member: 140"><p><strong><span style="font-size: 26px">Wiener Würstchen w cieście drożdzowym</span></strong></p><p></p><p>[ATTACH=full]70120[/ATTACH]</p><p></p><p>500g mąki pszennej (typ 405)</p><p>10g soli</p><p>40g droźdży</p><p>50 ml oliwy</p><p>280 ml wody (ciepłej)</p><p> </p><p>10 paróweczek (Weiner Würstchen, frankfurterek)</p><p></p><p>1 jajko i 2 łyżki mleka do posmarowania</p><p></p><p>1.Ze składników na ciasto robimy ciasto droźdżowe (najlepiej w maszynie do robienia chleba)</p><p>2.Po wyrośnięciu (jakiejś godzince) ciasto dzielimy na 10 kawałków. Rorwałkowujemy każdy z nich na coś podobnego do owala i nacinamy. Kładziemy kiełbaskę i zawijamy (patrz fotka)</p><p>[ATTACH=full]70121[/ATTACH]</p><p>3.Smarujemy jajkiem z mlekiem i pieczemy przez 20 minut w temp 200 stopni.</p><p></p><p></p><p>ps.Dla twardziochów można dołożyć jeszcze cieniutki paseczek chilii.</p><p>ps 2 Przepis pochodzi z : <a href="http://www.kuriositaetenladen.com/2009/07/wurstchen-im-wickelrock.html" target="_blank">http://www.kuriositaetenladen.com/2009/07/...wickelrock.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1239851, member: 140"] [B][SIZE=14]Wiener Würstchen w cieście drożdzowym[/SIZE][/B] [ATTACH=full]70120[/ATTACH] 500g mąki pszennej (typ 405) 10g soli 40g droźdży 50 ml oliwy 280 ml wody (ciepłej) 10 paróweczek (Weiner Würstchen, frankfurterek) 1 jajko i 2 łyżki mleka do posmarowania 1.Ze składników na ciasto robimy ciasto droźdżowe (najlepiej w maszynie do robienia chleba) 2.Po wyrośnięciu (jakiejś godzince) ciasto dzielimy na 10 kawałków. Rorwałkowujemy każdy z nich na coś podobnego do owala i nacinamy. Kładziemy kiełbaskę i zawijamy (patrz fotka) [ATTACH=full]70121[/ATTACH] 3.Smarujemy jajkiem z mlekiem i pieczemy przez 20 minut w temp 200 stopni. ps.Dla twardziochów można dołożyć jeszcze cieniutki paseczek chilii. ps 2 Przepis pochodzi z : [URL="http://www.kuriositaetenladen.com/2009/07/wurstchen-im-wickelrock.html"]http://www.kuriositaetenladen.com/2009/07/...wickelrock.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Parówki (Wiener Würstchen) w cieście droźdżowym
Top
Bottom