Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Paryska zupa cebulowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Musia" data-source="post: 202517" data-attributes="member: 965"><p>- 4 srednie cebule </p><p>- szklanka ugotowanego ryzu na sypko </p><p>- 1 l rosolu lub wywaru z jarzyn </p><p>- 100 ml kwasnej smietany </p><p>Jak ktos lubi ryz to niech sprobuje taka zupe cebulowa, jest bardzo szybka do zrobienia i naprawde smakuje</p><p></p><p><strong>Zupa cebulowa z ryzem</strong></p><p></p><p>- 4 lyzki oliwy </p><p>- 2 lyzki maki </p><p>- sok z cytryny </p><p>- posiekana natka </p><p>- galka muszkatolowa </p><p>- sol, pieprz </p><p>Cebule obrac i posiekac. Oliwe rozgrzac, dodac cebule i smazyc, mieszajac na malym ogniu az sie zaszkli. Oproszyc maka i mieszajac zasmazyc na zloty kolor. Stopniowo, caly czas mieszajac, wlewac rosol i gotowac na malym ogniu tak 15 min. Dodac ugotowany ryz i razem zagotowac. Zdjac z ognia, doprawic do smaku sokiem z cytryny nie za duzo tylko tak do smaku, swiezo zmielona galka muszkatolowa, sola oraz pieprzem. Zupe polaczyc ze smietana a przed podaniem posypac posiekana natka </p><p>No i smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Musia, post: 202517, member: 965"] - 4 srednie cebule - szklanka ugotowanego ryzu na sypko - 1 l rosolu lub wywaru z jarzyn - 100 ml kwasnej smietany Jak ktos lubi ryz to niech sprobuje taka zupe cebulowa, jest bardzo szybka do zrobienia i naprawde smakuje [B]Zupa cebulowa z ryzem[/B] - 4 lyzki oliwy - 2 lyzki maki - sok z cytryny - posiekana natka - galka muszkatolowa - sol, pieprz Cebule obrac i posiekac. Oliwe rozgrzac, dodac cebule i smazyc, mieszajac na malym ogniu az sie zaszkli. Oproszyc maka i mieszajac zasmazyc na zloty kolor. Stopniowo, caly czas mieszajac, wlewac rosol i gotowac na malym ogniu tak 15 min. Dodac ugotowany ryz i razem zagotowac. Zdjac z ognia, doprawic do smaku sokiem z cytryny nie za duzo tylko tak do smaku, swiezo zmielona galka muszkatolowa, sola oraz pieprzem. Zupe polaczyc ze smietana a przed podaniem posypac posiekana natka No i smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Paryska zupa cebulowa
Top
Bottom