Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Paryskie kanapki z truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 865340" data-attributes="member: 10341"><p>Jest to szczególnie prosty, łatwy przepis na doskonały deser, nie nastręczający żadnych trudności w wykonaniu. Przepis z miesięcznika Ty i Ja. Tym razem nie podaję ilości składników, ponieważ zależy to od naszej inwencji i apetytów. </p><p>Cienkie kromki chałki bez skórki lekko przypiekamy z obu stron na patelni. Ja robię to na maśle, ale można na suchej patelni teflonowej. Ciepłe jeszcze grzanki smarujemy świeżutkim masłem, a następnie miodem. Na tej podściółce układamy ciasno obok siebie niezbyt wielkie, dojrzałe truskawki (ewentualnie poziomki) i całość pokrywamy warstwą bitej śmietany nie aromatyzowanej cukrem waniliowym , tylko skąpo pocukrzonej . Podajemy natychmiast, póki grzanki są jeszcze ciepłe. </p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 865340, member: 10341"] Jest to szczególnie prosty, łatwy przepis na doskonały deser, nie nastręczający żadnych trudności w wykonaniu. Przepis z miesięcznika Ty i Ja. Tym razem nie podaję ilości składników, ponieważ zależy to od naszej inwencji i apetytów. Cienkie kromki chałki bez skórki lekko przypiekamy z obu stron na patelni. Ja robię to na maśle, ale można na suchej patelni teflonowej. Ciepłe jeszcze grzanki smarujemy świeżutkim masłem, a następnie miodem. Na tej podściółce układamy ciasno obok siebie niezbyt wielkie, dojrzałe truskawki (ewentualnie poziomki) i całość pokrywamy warstwą bitej śmietany nie aromatyzowanej cukrem waniliowym , tylko skąpo pocukrzonej . Podajemy natychmiast, póki grzanki są jeszcze ciepłe. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Paryskie kanapki z truskawkami
Top
Bottom