Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Parzybroda*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1513297" data-attributes="member: 52944"><p>Potrawa jest bardzo ciekawa w zależności od regionu. </p><p>Ja osobiście parzybrody nie nazywam zupą. </p><p> </p><p>Składniki</p><p>0,5 główki białej kapusty</p><p>5 ziemniaków</p><p>1 cebula</p><p>1 łyżeczka majeranku </p><p>1 liść laurowy</p><p>cukier, pieprz, sól</p><p>opcjonalnie kawałek surowego boczku lub podgardla</p><p></p><p>Po przygotowaniu składników kapustę drobno poszadkowaną solę i wygniatam. </p><p>Zaczynam od gotowania ziemniaków, w niewielkiej ilości wody. </p><p>Dosłownie wlewam do garnka tyle wody żeby ziemniaki były przykryte. </p><p>Gdy ziemniaki są miekkie wkładam stopniowo kapustę i listek laurowy.</p><p>Gotuję na wolnym ogniu ok 1 godziny często mieszając.</p><p>Pod koniec gotowania dodaję przesmażoną cebulkę z boczkiem doprawiając do smaku.</p><p>Potrawa jest gęsta.</p><p></p><p>Bardzo smaczna jest bez dodawania boczku, dodając tylko cebulę. </p><p></p><p>Do tego dania podaje czasami duszone mięso luk smażonego kotleta z karkówki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1513297, member: 52944"] Potrawa jest bardzo ciekawa w zależności od regionu. Ja osobiście parzybrody nie nazywam zupą. Składniki 0,5 główki białej kapusty 5 ziemniaków 1 cebula 1 łyżeczka majeranku 1 liść laurowy cukier, pieprz, sól opcjonalnie kawałek surowego boczku lub podgardla Po przygotowaniu składników kapustę drobno poszadkowaną solę i wygniatam. Zaczynam od gotowania ziemniaków, w niewielkiej ilości wody. Dosłownie wlewam do garnka tyle wody żeby ziemniaki były przykryte. Gdy ziemniaki są miekkie wkładam stopniowo kapustę i listek laurowy. Gotuję na wolnym ogniu ok 1 godziny często mieszając. Pod koniec gotowania dodaję przesmażoną cebulkę z boczkiem doprawiając do smaku. Potrawa jest gęsta. Bardzo smaczna jest bez dodawania boczku, dodając tylko cebulę. Do tego dania podaje czasami duszone mięso luk smażonego kotleta z karkówki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Parzybroda*
Top
Bottom