Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Pascha malinowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 841400" data-attributes="member: 10341"><p>Paschy serowe są tradycyjnym daniem rosyjskim, deserem niezwykle wykwintnym i delikatnym w smaku, choć - jak większość specjałów wielkanocnych - bardzo tłustym i bardzo zasobnym w żółtka. W Rosji pascha spełnia podobną rolę, jak u nas mazurki. Istnieje wielka ilość odmian paschy: a więc najbardziej bogata pascha &quot;cesarska&quot;, paschy waniliowe, migdałowe, czekoladowe, przyrządzane z dodatkiem żółtek surowych lub gotowanych na twardo itp. I u nas pascha ma wielu wiernych entuzjastów, zwłaszcza pascha waniliowa i czekoladowa. Ja postanowiłam podać przepis na dużo &quot;lżejszą&quot; paschę malinową, doskonałą w smaku i mniej obciążającą wątrobę. Ale gdyby ktoś chciał przepis na doskonałą paschę waniliową, to polecam <a href="http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/pascha_waniliowa" target="_blank">paschę waniliową</a> z tego przepisu, a ja jutro wstawię jeszcze jeden przepis z kuchni rosyjskiej.Jeśli chodzi o smak, to przypomina delikatne serniki z dużą ilością bakalii.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 841400, member: 10341"] Paschy serowe są tradycyjnym daniem rosyjskim, deserem niezwykle wykwintnym i delikatnym w smaku, choć - jak większość specjałów wielkanocnych - bardzo tłustym i bardzo zasobnym w żółtka. W Rosji pascha spełnia podobną rolę, jak u nas mazurki. Istnieje wielka ilość odmian paschy: a więc najbardziej bogata pascha "cesarska", paschy waniliowe, migdałowe, czekoladowe, przyrządzane z dodatkiem żółtek surowych lub gotowanych na twardo itp. I u nas pascha ma wielu wiernych entuzjastów, zwłaszcza pascha waniliowa i czekoladowa. Ja postanowiłam podać przepis na dużo "lżejszą" paschę malinową, doskonałą w smaku i mniej obciążającą wątrobę. Ale gdyby ktoś chciał przepis na doskonałą paschę waniliową, to polecam [URL="http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/pascha_waniliowa"]paschę waniliową[/URL] z tego przepisu, a ja jutro wstawię jeszcze jeden przepis z kuchni rosyjskiej.Jeśli chodzi o smak, to przypomina delikatne serniki z dużą ilością bakalii. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Pascha malinowa
Top
Bottom