Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Pascha
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 720600" data-attributes="member: 592"><p><strong>Pascha </strong></p><p>Uwielbiam Paschy co jest trochę dziwne bo za sernikami średnio szaleję ,a serników na zimno z żelatyną to nawet nie jadam</p><p>Co innego Paschy </p><p>[ATTACH=full]27960[/ATTACH]</p><p>Ten przepis znalazłam w książce ,,Wielkanoc&quot;Tessa Evelegh ,trochę zmodyfikowałam na własne potrzeby </p><p></p><p>4 łyżki śmietanki (u mnie 30%)-60 ml</p><p>1/3 szklanki drobnego cukru -75 g</p><p>1/2 szklanki masła -90 g</p><p>2 żółtka</p><p>350 g sera riccota</p><p>350 g sera mascarpone</p><p>2 łyżeczki wody różanej( ja na pół dnia namoczyłam garść płatków pachnącej róży z 1/3 szklanki przegotowanej ,chłodnej wody)</p><p>100g suszonej żurawiny</p><p> róże w cukrze do ozdoby</p><p>Wlałam śmietankę do rondelka i dobrze podgrzałam .W oddzielnej miseczce ubiłam cukier z żółtkami ,dodałam do rondelka z śmietanka i podgrzewając ubijałam ,aż zgęstniało </p><p>Uwaga -aby nie przypalić i nie zagotować</p><p>Zdjełam z ognia i dodałam masło i ubijałam ,aż się roztopiło ,następnie dodałam sery i wodę i chwile ubijałam ,aż się wszystko połączyło </p><p>Wsypałam żurawinę i wymieszałam</p><p>[ATTACH=full]27961[/ATTACH]</p><p>Formę -u mnie to mała wyparzona i wysuszona doniczka -wyłożyłam gazą ,nałożyłam łyżką masę do doniczki z gazą ,zawinęłam od góry gazę ,położyłam talerzyk ,ustawiłam na talerzu i wstawiłam na noc do lodówki</p><p>Wyłożyłam na talerz ,zdjęłam gazę , przybrałam różami i podałam na stół </p><p>[ATTACH=full]27963[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]27965[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 720600, member: 592"] [B]Pascha [/B] Uwielbiam Paschy co jest trochę dziwne bo za sernikami średnio szaleję ,a serników na zimno z żelatyną to nawet nie jadam Co innego Paschy [ATTACH=full]27960[/ATTACH] Ten przepis znalazłam w książce ,,Wielkanoc"Tessa Evelegh ,trochę zmodyfikowałam na własne potrzeby 4 łyżki śmietanki (u mnie 30%)-60 ml 1/3 szklanki drobnego cukru -75 g 1/2 szklanki masła -90 g 2 żółtka 350 g sera riccota 350 g sera mascarpone 2 łyżeczki wody różanej( ja na pół dnia namoczyłam garść płatków pachnącej róży z 1/3 szklanki przegotowanej ,chłodnej wody) 100g suszonej żurawiny róże w cukrze do ozdoby Wlałam śmietankę do rondelka i dobrze podgrzałam .W oddzielnej miseczce ubiłam cukier z żółtkami ,dodałam do rondelka z śmietanka i podgrzewając ubijałam ,aż zgęstniało Uwaga -aby nie przypalić i nie zagotować Zdjełam z ognia i dodałam masło i ubijałam ,aż się roztopiło ,następnie dodałam sery i wodę i chwile ubijałam ,aż się wszystko połączyło Wsypałam żurawinę i wymieszałam [ATTACH=full]27961[/ATTACH] Formę -u mnie to mała wyparzona i wysuszona doniczka -wyłożyłam gazą ,nałożyłam łyżką masę do doniczki z gazą ,zawinęłam od góry gazę ,położyłam talerzyk ,ustawiłam na talerzu i wstawiłam na noc do lodówki Wyłożyłam na talerz ,zdjęłam gazę , przybrałam różami i podałam na stół [ATTACH=full]27963[/ATTACH] [ATTACH=full]27965[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Desery
Pascha
Bottom