Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Paska ukraińska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 1674397" data-attributes="member: 59"><p>Tak! Do chałki nawet się tłuszcz dodaje! Co oni tam... Powariowali całkiem na tej Ukrainie. </p><p></p><p>Dziwię się, że kilo mąki w pudełko na tort w ogóle wlazło, a z pół porcji można spoko drożdżówke zakręcić. </p><p>Ja bardzo lubię zaczyn na ziemniakach. Ciasto jest bardziej wilgotne i ciężkie, ale specjalnie nie gotuję. Resztki z obiadu podgrzewam w mleku. Ale dobrze wiedzieć, że można zostawić na 12 godzin. Nie trzeba się spieszyć z robotą, a zostawić sobie na następny dzień. </p><p></p><p>Nie wiem jak tam u was te sklepy chińskie. Tutejsze dolarowe też śmierdzą, ale chodzę bo mają rzeczy z likwidacji sieci innych sklepów. U nich właśnie kupiłam sobie ulubiony, piękny szal jedwabny za całe &#036;4. Firmy nie pamiętam, ale NY nie Pekin. </p><p>Kuchennych staram się nie kupować ze względu na zanieczyszczenia, chyba że markowe, ale mam od nich najlepszy pojemnik na czosnek. W końcu mi ani nie pleśnieje ani nie wysycha.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 1674397, member: 59"] Tak! Do chałki nawet się tłuszcz dodaje! Co oni tam... Powariowali całkiem na tej Ukrainie. Dziwię się, że kilo mąki w pudełko na tort w ogóle wlazło, a z pół porcji można spoko drożdżówke zakręcić. Ja bardzo lubię zaczyn na ziemniakach. Ciasto jest bardziej wilgotne i ciężkie, ale specjalnie nie gotuję. Resztki z obiadu podgrzewam w mleku. Ale dobrze wiedzieć, że można zostawić na 12 godzin. Nie trzeba się spieszyć z robotą, a zostawić sobie na następny dzień. Nie wiem jak tam u was te sklepy chińskie. Tutejsze dolarowe też śmierdzą, ale chodzę bo mają rzeczy z likwidacji sieci innych sklepów. U nich właśnie kupiłam sobie ulubiony, piękny szal jedwabny za całe $4. Firmy nie pamiętam, ale NY nie Pekin. Kuchennych staram się nie kupować ze względu na zanieczyszczenia, chyba że markowe, ale mam od nich najlepszy pojemnik na czosnek. W końcu mi ani nie pleśnieje ani nie wysycha. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Paska ukraińska
Top
Bottom