Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pasta al limone, czyli spaghetti lub tagliatelle
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1222954" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pasta al limone</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]69256[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g Spaghetti lub tagliatelle</p><p>400 g zamrożonego zielonego groszku (lekko rozmrozonego)</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>30 ml oleju</p><p>1 łyżeczka mąki</p><p>200 ml śmietany</p><p>200 ml bulionu</p><p>sok z jednaj cytryny</p><p>łyżeczka soli i pieprzu oraz cukru.</p><p>garść szałwii lub bazylii</p><p>kawałki cytryny do dekoracji</p><p></p><p>1.W osolonej wodzie gotujemy makaron. Po 5 minutach dodajemy zielony groszek. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.</p><p>2.W szerokim garnku (wysokiej patelni) rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy drobno posiekany czosnek. Bardzo krótko smażymy, posypujemy mąką, dodajemy śmietanę i bulion oraz sól, pieprz i cukier, wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na lekkim ogniu gotujemy 5 minut. Dodajemy makaron z groszkiem ,drobno posiekane zioła oraz sok z cytryny. Wszystko mieszamy i podgrzewamy jeszcze 3-5 minut.</p><p>3.Podajemy udekorwane kawałeczkami cytryny </p><p></p><p>Przepis pochodzi z: <a href="http://kulinarischeswunderland.blogspot.com/2010/06/pasta-alla-limone.html" target="_blank">http://kulinarischeswunderland.blogspot.co...lla-limone.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1222954, member: 140"] [SIZE=14][B]Pasta al limone[/B][/SIZE] [ATTACH=full]69256[/ATTACH] 300 g Spaghetti lub tagliatelle 400 g zamrożonego zielonego groszku (lekko rozmrozonego) 2 ząbki czosnku 30 ml oleju 1 łyżeczka mąki 200 ml śmietany 200 ml bulionu sok z jednaj cytryny łyżeczka soli i pieprzu oraz cukru. garść szałwii lub bazylii kawałki cytryny do dekoracji 1.W osolonej wodzie gotujemy makaron. Po 5 minutach dodajemy zielony groszek. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. 2.W szerokim garnku (wysokiej patelni) rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy drobno posiekany czosnek. Bardzo krótko smażymy, posypujemy mąką, dodajemy śmietanę i bulion oraz sól, pieprz i cukier, wszystko mieszamy na jednolitą masę. Na lekkim ogniu gotujemy 5 minut. Dodajemy makaron z groszkiem ,drobno posiekane zioła oraz sok z cytryny. Wszystko mieszamy i podgrzewamy jeszcze 3-5 minut. 3.Podajemy udekorwane kawałeczkami cytryny Przepis pochodzi z: [URL="http://kulinarischeswunderland.blogspot.com/2010/06/pasta-alla-limone.html"]http://kulinarischeswunderland.blogspot.co...lla-limone.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pasta al limone, czyli spaghetti lub tagliatelle
Top
Bottom