- Lut 28, 2006
- 7,620
- 1
- 38
Zainspirowana moją pastą z makreli, z zamierzenia miała ją udawać, tyle, że jest bezmięsna i rzeczywiście w smaku bardzo podobna, pyszna
Składniki:
1 puszka ciecierzycy
1 duża cebula, drobno posiekana
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (ja daję Łowicz 80g)
masło lub oliwa do smażenia
kilka (w zależności od wielkości 3 - 5) ogórków konserwowych, drobno posiekanych
1 łyżeczka wędzonej papryki
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ciecierzycę odcedzić i rozdrobnić widelcem albo malakserem. Cebulkę podsmażyć na złoto, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, dodać resztę składników, połączyć, soli i pieprzu nie żałować, bo będzie mdłe, całość ma być słodko - kwaśno - pikantna, przed podaniem schłodzić. Polecam

Składniki:
1 puszka ciecierzycy
1 duża cebula, drobno posiekana
1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego (ja daję Łowicz 80g)
masło lub oliwa do smażenia
kilka (w zależności od wielkości 3 - 5) ogórków konserwowych, drobno posiekanych
1 łyżeczka wędzonej papryki
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Ciecierzycę odcedzić i rozdrobnić widelcem albo malakserem. Cebulkę podsmażyć na złoto, dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać, dodać resztę składników, połączyć, soli i pieprzu nie żałować, bo będzie mdłe, całość ma być słodko - kwaśno - pikantna, przed podaniem schłodzić. Polecam
