Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta kanapkowa sardynkowo - twarożkowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marga" data-source="post: 104955" data-attributes="member: 45"><p><strong>Pasta kanapkowa sardynkowo – twarożkowa</strong></p><p></p><p></p><p>mała puszka sardynek</p><p>150 g serku typu Philadelphia</p><p>zioła : natka pietruszki (obowiązkowo), melisa cytrynowa, pimpenella, bazylia</p><p>dymka</p><p>1 mały pomidor (opcyjnie)</p><p>sól, świeżo zmielony pieprz</p><p></p><p>Sardynki odsączyć. Wyłożyć na ręcznik papierowy. </p><p>Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Zioła i cebulkę umyć i drobno posiekać.</p><p>Sardynki włożyć do miski i rozgnieść widelcem.</p><p>Twarozek wymieszać z w/w składnikami.</p><p>Przyprawić solą i pieprzem.</p><p></p><p>Można również dodać szczyptę bądź dwie pieprzu cayenne. To, to smarowidelko jest jednym z elementów stałych mojego &#8222;zimnego bufetu&#8221; i "szwedzkiego bufetu". Jak zwal, tak zwal. Nie przygotowuję wówczas kanapek tylko stawiam miseczkę z pastą i help yourself.</p><p></p><p>Smacznego</p><p></p><p>Marga</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marga, post: 104955, member: 45"] [B]Pasta kanapkowa sardynkowo – twarożkowa[/B] mała puszka sardynek 150 g serku typu Philadelphia zioła : natka pietruszki (obowiązkowo), melisa cytrynowa, pimpenella, bazylia dymka 1 mały pomidor (opcyjnie) sól, świeżo zmielony pieprz Sardynki odsączyć. Wyłożyć na ręcznik papierowy. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Zioła i cebulkę umyć i drobno posiekać. Sardynki włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Twarozek wymieszać z w/w składnikami. Przyprawić solą i pieprzem. Można również dodać szczyptę bądź dwie pieprzu cayenne. To, to smarowidelko jest jednym z elementów stałych mojego „zimnego bufetu” i "szwedzkiego bufetu". Jak zwal, tak zwal. Nie przygotowuję wówczas kanapek tylko stawiam miseczkę z pastą i help yourself. Smacznego Marga [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta kanapkowa sardynkowo - twarożkowa
Top
Bottom