Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta kanapkowa z awokado
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 881147" data-attributes="member: 10341"><p>To było moje dzisiejsze śniadanie, ale rano forum nie działało, więc nie mogłam się pochwalić. Zjadłam je w samotności i tylko smak tej pasty wynagrodził mi inne niepowodzenia. Przepis pochodzi z dodatku do Gazety Wyborczej. Do zrobienia pasty potrzebne są:<strong></strong></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 dojrzałe awokado</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>2 jajka na twardo ( 1 do dekoracji)</p><p>1 szalotka ( w ostateczności może być dymka)</p><p>1 opakowanie twarożku śmietankowego (20 dkg)</p><p>szczypta czosnku granulowanego</p><p>sól, pieprz</p><p>do podania - ciemny chleb, plasterki cebuli i listki rukoli</p><p></p><p>Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem i natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny. Jedno jajko obieramy ze skorupki i również rozgniatamy widelcem. Szalotkę (lub dymkę) drobno siekamy i mieszamy z awokado oraz rozgniecionym jajkiem i dodajemy twarożek.</p><p>Przyprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Podajemy z ciemnym pieczywem ( jadłam z razowcem na miodzie), udekorowane plasterkami jajka na twardo, krążkami cebuli i listkami rukoli.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 881147, member: 10341"] To było moje dzisiejsze śniadanie, ale rano forum nie działało, więc nie mogłam się pochwalić. Zjadłam je w samotności i tylko smak tej pasty wynagrodził mi inne niepowodzenia. Przepis pochodzi z dodatku do Gazety Wyborczej. Do zrobienia pasty potrzebne są:[B] Składniki [/B]1 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z cytryny 2 jajka na twardo ( 1 do dekoracji) 1 szalotka ( w ostateczności może być dymka) 1 opakowanie twarożku śmietankowego (20 dkg) szczypta czosnku granulowanego sól, pieprz do podania - ciemny chleb, plasterki cebuli i listki rukoli Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem i natychmiast skrapiamy sokiem z cytryny. Jedno jajko obieramy ze skorupki i również rozgniatamy widelcem. Szalotkę (lub dymkę) drobno siekamy i mieszamy z awokado oraz rozgniecionym jajkiem i dodajemy twarożek. Przyprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Podajemy z ciemnym pieczywem ( jadłam z razowcem na miodzie), udekorowane plasterkami jajka na twardo, krążkami cebuli i listkami rukoli. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta kanapkowa z awokado
Top
Bottom