Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pasta (makaron) z cukinią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1585516" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pasta z cukinią</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]93177[/ATTACH]</p><p></p><p>200 g makaronu</p><p>2 łyżki oliwy najlepiej o smaku czosnkowym</p><p>4 dymki pokrojone w cienkie plasterki</p><p>500 g cukinii pokrojonej w kostkę </p><p>60 ml wytrawnego białego wina</p><p>pęczek pietruszki drobno pokrojonej</p><p>płaska łyżeczka pieprzu</p><p>100 g parmesanu</p><p>10 g masła</p><p></p><p>1. W mocno osolonej wodzie gotujemy makaron al dente.</p><p>2. Cebulę z czosnkiem smażymy na oliwie 1 minutę, dodajemy cukinię i dusimy następne 5 minut.</p><p> Dolewamy wino, pieprz i 3/4 naszej pietruszki. Dusimy 5 minut.</p><p>3. Odcedzamy makaron, a przy okazji do cukinii dolewamy 4 łyżki wody z makaronu i 80 g sera i masło.</p><p>4. Dodajemy makaron i mieszamy. Wykładamy ma talerz i posypujemy resztką pietruszki i sera.</p><p></p><p>Ps.1 Do przepisu użyłem fusili carti bucati i casarecce.</p><p>Ps.2 Przepis pochodzi z książki Nigellissima - Włoskie inspiracje</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1585516, member: 140"] [SIZE=14][B]Pasta z cukinią[/B][/SIZE] [ATTACH=full]93177[/ATTACH] 200 g makaronu 2 łyżki oliwy najlepiej o smaku czosnkowym 4 dymki pokrojone w cienkie plasterki 500 g cukinii pokrojonej w kostkę 60 ml wytrawnego białego wina pęczek pietruszki drobno pokrojonej płaska łyżeczka pieprzu 100 g parmesanu 10 g masła 1. W mocno osolonej wodzie gotujemy makaron al dente. 2. Cebulę z czosnkiem smażymy na oliwie 1 minutę, dodajemy cukinię i dusimy następne 5 minut. Dolewamy wino, pieprz i 3/4 naszej pietruszki. Dusimy 5 minut. 3. Odcedzamy makaron, a przy okazji do cukinii dolewamy 4 łyżki wody z makaronu i 80 g sera i masło. 4. Dodajemy makaron i mieszamy. Wykładamy ma talerz i posypujemy resztką pietruszki i sera. Ps.1 Do przepisu użyłem fusili carti bucati i casarecce. Ps.2 Przepis pochodzi z książki Nigellissima - Włoskie inspiracje [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Pasta (makaron) z cukinią
Top
Bottom