- Cze 24, 2005
- 16,728
- 603
- 113
To pierwsza z moich propozycji jaka zrobiłam na makowy weekend , przepyszna bardzo zdrowa pasta makowa , przepis mam od jednej Bajaderki( bo ja znam dwie obie genialne sa w pomysłach i maja super przepisy), która ma tu stronę
Pasta nie jest fotogeniczna
to fakt ale jest pyszna
pasta makowa z powidłami
ok. 3/4 szklanki białego maku
słoik powideł ( lub świeże śliwki ) - masa ma być gęsta-powidła domowe dałam bez cukru takie
Mak zmielić, połączyć z powidłami, pogotować z 10 - 15 minut, w razie użycia świeżych śliwek czas gotowania dłuższy .
znakomite do wafli, na chleb, do kaszy

Pasta nie jest fotogeniczna

pasta makowa z powidłami
ok. 3/4 szklanki białego maku
słoik powideł ( lub świeże śliwki ) - masa ma być gęsta-powidła domowe dałam bez cukru takie
Mak zmielić, połączyć z powidłami, pogotować z 10 - 15 minut, w razie użycia świeżych śliwek czas gotowania dłuższy .
znakomite do wafli, na chleb, do kaszy

