Pasta parmezanowo - pomidorowa (Sonja´s Special)
Pasta powstala po nocnych eskapadach Soni (kolezanki z pracy) w stanie
. Sonia po powrocie z dyskoteki z "czeladka" znajomych zrobila remanent w lodowce i oto co z tego wyszlo.
Składniki:
250 g masła
120 g parmezanu
200 g przecieru pomidorowego
4 - 5 ząbków czosnku
3 - 4 łyżeczek suszonego tymianku (albo wiązanka świeżego)
sól, pieprz
Masło wymieszać z parmezanem, przecierem pomidorowym, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i tymiankiem na jednolitą masę. Następnie posolić i popieprzyć do smaku. Smarować ( niezbyt grubo) kawałki świeżej bagietki.
Pastę można śmiało zamrozić.
Smacznego zyczy
Marga z Kunia
Pasta powstala po nocnych eskapadach Soni (kolezanki z pracy) w stanie
Składniki:
250 g masła
120 g parmezanu
200 g przecieru pomidorowego
4 - 5 ząbków czosnku
3 - 4 łyżeczek suszonego tymianku (albo wiązanka świeżego)
sól, pieprz
Masło wymieszać z parmezanem, przecierem pomidorowym, czosnkiem wyciśniętym przez praskę i tymiankiem na jednolitą masę. Następnie posolić i popieprzyć do smaku. Smarować ( niezbyt grubo) kawałki świeżej bagietki.
Pastę można śmiało zamrozić.
Smacznego zyczy
Marga z Kunia