Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
pasta słonecznikowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Zaduma" data-source="post: 670327" data-attributes="member: 7352"><p>Wyłuskany słonecznik (paczuszka 200 gr, ale ilość tak naprawdę dowolna) umyć na sitku, zalać woda w garnku i zagotować (chwilę, by zmiękł). Przepuścić przez maszynkędo mięsa (ja to zrobiłam trzykrotnie) z 3 dużymi ząbkami czosnku. Na koniec dodać do masy ok. 10 łyżek oleju (ja dodałam mój najnowszy wspaniały anbytek - przecudny olej makowy tłoczony na zimno, ale nadaje się też olej sezamowy, oliwa z oliwek, lniany lub rzepakowy świąteczny albo cokolwiek innego ładnie pachnącego i tłoczonego na zimno).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zaduma, post: 670327, member: 7352"] Wyłuskany słonecznik (paczuszka 200 gr, ale ilość tak naprawdę dowolna) umyć na sitku, zalać woda w garnku i zagotować (chwilę, by zmiękł). Przepuścić przez maszynkędo mięsa (ja to zrobiłam trzykrotnie) z 3 dużymi ząbkami czosnku. Na koniec dodać do masy ok. 10 łyżek oleju (ja dodałam mój najnowszy wspaniały anbytek - przecudny olej makowy tłoczony na zimno, ale nadaje się też olej sezamowy, oliwa z oliwek, lniany lub rzepakowy świąteczny albo cokolwiek innego ładnie pachnącego i tłoczonego na zimno). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
pasta słonecznikowa
Top
Bottom