Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta słonecznikowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 760824" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Kiedy robiłam pesto bazyliowe kupiłam z konieczności, bo małych nie było, duże opakowanie ziaren słonecznika. Zastanawiałam się co zrobić z tym zapasem i znalazłam w Kuchni, Wyd.Agora, </span>przepis na pastę słonecznikową. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a okazała się równie smaczna po przyrządzeniu.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1szklanka nasion słonecznika</p><p>2 łyżki oleju słonecznikowego</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>trochę posiekanej natki pietruszki</p><p></p><p>Ziarna słonecznika prażymy na lekko złoty kolor na suchej patelni. Należy uważać, żeby nie spalić. Lepiej żeby były mniej niż bardziej zrumienione. Zestawiamy z ognia i pozwalamy im ostygnąć. Wsypujemy do miksera, dodajemy olej, sól i wody tyle, żeby tylko przykryła słonecznik. Zawsze można dolać po odrobinie, gdyby masa okazała się za gęsta. Wszystkie składniki miksujemy na pastę. Sprawdzamy smak, czy nie potrzeba soli lub oleju. Pasta wspaniale smakuje z razowcem lub chlebkiem chrupkim. Gotowe kanapki posypujemy natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 760824, member: 10341"] [SIZE=10]Kiedy robiłam pesto bazyliowe kupiłam z konieczności, bo małych nie było, duże opakowanie ziaren słonecznika. Zastanawiałam się co zrobić z tym zapasem i znalazłam w Kuchni, Wyd.Agora, [/SIZE]przepis na pastę słonecznikową. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a okazała się równie smaczna po przyrządzeniu. [B]Składniki [/B]1szklanka nasion słonecznika 2 łyżki oleju słonecznikowego 1/2 łyżeczki soli trochę posiekanej natki pietruszki Ziarna słonecznika prażymy na lekko złoty kolor na suchej patelni. Należy uważać, żeby nie spalić. Lepiej żeby były mniej niż bardziej zrumienione. Zestawiamy z ognia i pozwalamy im ostygnąć. Wsypujemy do miksera, dodajemy olej, sól i wody tyle, żeby tylko przykryła słonecznik. Zawsze można dolać po odrobinie, gdyby masa okazała się za gęsta. Wszystkie składniki miksujemy na pastę. Sprawdzamy smak, czy nie potrzeba soli lub oleju. Pasta wspaniale smakuje z razowcem lub chlebkiem chrupkim. Gotowe kanapki posypujemy natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta słonecznikowa
Top
Bottom