Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta szprotowo-bryndzowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 862337" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis z miesięcznika Ty i Ja. Ratował mi życie, a właściwie uwalniał od braku pomysłów na kanapki w czasach, kiedy najłatwiej było o ocet. Teraz robię tę pastę jak mam na nią ochotę, a nie z konieczności. Jest bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p>mała puszka szprotek w oleju</p><p>20 dkg świeżej bryndzy</p><p>dodatki wg tego, na co mamy w danej chwili apetyt - podane w przepisie</p><p></p><p>Zawartość małej puszki szprotek w oleju, po rozdrobnieniu widelcem, ucieramy z bryndzą, dodając ewentualnie w czasie ucierania i olej z puszki. Najlepiej na początku spróbować, czy ten smak będzie nam odpowiadał. Uzyskaną pikantną pastę możemy dodatkowo ożywić jednym z podanych dodatków - <strong>1. </strong>drobno posiekanym szczypiorkiem <strong>#</strong> <strong>2. </strong>łyżeczką przecieru pomidorowego <strong># 3. </strong>łyżeczką łagodnej sproszkowanej papryki <strong># 4. </strong>drobniutko posiekaną cebulą<strong> # 5. </strong>niezbyt drobno posiekanym jajem na twardo.</p><p>Tak przyrządzona pasta doskonale smakuje zarówno na bułeczce jak i na ciemnym chlebie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 862337, member: 10341"] Przepis z miesięcznika Ty i Ja. Ratował mi życie, a właściwie uwalniał od braku pomysłów na kanapki w czasach, kiedy najłatwiej było o ocet. Teraz robię tę pastę jak mam na nią ochotę, a nie z konieczności. Jest bardzo prosta w wykonaniu i bardzo smaczna. [B]Składniki[/B] mała puszka szprotek w oleju 20 dkg świeżej bryndzy dodatki wg tego, na co mamy w danej chwili apetyt - podane w przepisie Zawartość małej puszki szprotek w oleju, po rozdrobnieniu widelcem, ucieramy z bryndzą, dodając ewentualnie w czasie ucierania i olej z puszki. Najlepiej na początku spróbować, czy ten smak będzie nam odpowiadał. Uzyskaną pikantną pastę możemy dodatkowo ożywić jednym z podanych dodatków - [B]1. [/B]drobno posiekanym szczypiorkiem [B]#[/B] [B]2. [/B]łyżeczką przecieru pomidorowego [B]# 3. [/B]łyżeczką łagodnej sproszkowanej papryki [B]# 4. [/B]drobniutko posiekaną cebulą[B] # 5. [/B]niezbyt drobno posiekanym jajem na twardo. Tak przyrządzona pasta doskonale smakuje zarówno na bułeczce jak i na ciemnym chlebie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta szprotowo-bryndzowa
Top
Bottom