Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pasta Verdura, czyli makaron pełen warzyw
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1502100" data-attributes="member: 2721"><p><em> Przepis na podstawie <a href="http://www.lecker.de/rezept/3104542/Pasta-verdura.html" target="_blank">Lecker.de.</a></em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]87404[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p><em></em>250 g dowolnego makaronu, np. rurki lub świderki</p><p></p><p>1 duża cebula</p><p>1 czerwona papryka</p><p>250 g pieczarek</p><p>1/2 cukinii</p><p>1 mały brokuł </p><p>1 puszka pomidorow bez skórki</p><p>1 puszka białej fasoli (425 ml)</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 łyżeczka bazylii</p><p>sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku</p><p>ew. chillli dla wielbicieli pikantnych smaków</p><p></p><p>ew. parmezan do posypania</p><p>olej do smażenia</p><p></p><p></p><p>1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.</p><p></p><p>2. Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy sos.</p><p>Brokuła myjemy, kroimy na małe różyczki, blanszujemy.</p><p></p><p>Na patelni podsmażamy na niewielkiej ilości oleju obraną, posiekaną cebulę wraz z pokrojoną w kostkę papryką i pokrojona w pólplastry cukinią. Kiedy cebula będzie szklista, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. </p><p>Gdy pieczarki się podsmażą, dodajemy wcześniej przygotowanego brokuła. Wlewamy pomidory z puszki wraz z zalewą oraz dodajemy odsączoną z zalewy fasolę z puszki. Dodajemy obrany, posiekany drobno czosnek oraz bazylię. Całość dusimy razem ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy sos do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ew. chilli. </p><p></p><p>3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Podajemy posypany parmezanem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1502100, member: 2721"] [I] Przepis na podstawie [URL="http://www.lecker.de/rezept/3104542/Pasta-verdura.html"]Lecker.de.[/URL] [ATTACH=full]87404[/ATTACH] [/I]250 g dowolnego makaronu, np. rurki lub świderki 1 duża cebula 1 czerwona papryka 250 g pieczarek 1/2 cukinii 1 mały brokuł 1 puszka pomidorow bez skórki 1 puszka białej fasoli (425 ml) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka bazylii sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku ew. chillli dla wielbicieli pikantnych smaków ew. parmezan do posypania olej do smażenia 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. 2. Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy sos. Brokuła myjemy, kroimy na małe różyczki, blanszujemy. Na patelni podsmażamy na niewielkiej ilości oleju obraną, posiekaną cebulę wraz z pokrojoną w kostkę papryką i pokrojona w pólplastry cukinią. Kiedy cebula będzie szklista, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Gdy pieczarki się podsmażą, dodajemy wcześniej przygotowanego brokuła. Wlewamy pomidory z puszki wraz z zalewą oraz dodajemy odsączoną z zalewy fasolę z puszki. Dodajemy obrany, posiekany drobno czosnek oraz bazylię. Całość dusimy razem ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy sos do smaku świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ew. chilli. 3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Podajemy posypany parmezanem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pasta Verdura, czyli makaron pełen warzyw
Top
Bottom