Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z bialej fasoli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pinkberry" data-source="post: 711775" data-attributes="member: 7705"><p>Pasta z fasoli jest pyszna, widziałam dużo wariacji, ostatnio zrobiłam z takich składników:</p><p></p><p>puszka białej fasoli, odsączonej</p><p>2 łyżki oliwy extra vergine</p><p>łyżka pasty umeboshi (oczywiście nie mam; namoczyłam dwie suszone śliwki)</p><p>po łyżeczce suszonych: bazylii, majeranku, tymianku</p><p>szczypta rozmarynu (nie spojrzałam i sypnęłam hojnie, pasowało)</p><p>mały ząbek czosnku, rozgnieciony </p><p>szczypta pieprzu.</p><p></p><p>Zmiksować na gładką pastę. Z refleksji własnych mogę dodać, że następnym razem będę robić w szerokiej misce, bo w wysokim naczyniu pasta &quot;zasysała&quot; mi blender. Poza tym śliwki się kiepsko miksowały, polecam rozgotowanie ich w mikrofalówce. I uważajcie z czosnkiem...</p><p></p><p>Przepis pochodzi z &quot;Ultimate Uncheese Cookbook&quot;, jest jeszcze drugi, którego nie próbowałam:</p><p></p><p></p><p>puszka białej fasoli, odsączonej</p><p>2 łyżki oliwy extra vergine</p><p>łyżka odsączonych kaparów (na pewno tego nie zrobię, nie znoszę kaparów)</p><p>łyżka posiekanego szczypiorku</p><p>2 łyżeczki pasty umeboshi (patrz wyżej)</p><p>2 łyżeczki mielonego kminku </p><p>łyżeczka musztardy</p><p>papryka</p><p></p><p>Wszystkie składniki poza papryką dokładnie zmiksować na gładką pastę. Wstawić do lodówki, żeby smaki się połączyły. Przed podaniem włożyć do foremki i nadać pożądany kształt, po czym obsypać z każdej strony papryką (domyślam się, że ma to być słodka papryka).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pinkberry, post: 711775, member: 7705"] Pasta z fasoli jest pyszna, widziałam dużo wariacji, ostatnio zrobiłam z takich składników: puszka białej fasoli, odsączonej 2 łyżki oliwy extra vergine łyżka pasty umeboshi (oczywiście nie mam; namoczyłam dwie suszone śliwki) po łyżeczce suszonych: bazylii, majeranku, tymianku szczypta rozmarynu (nie spojrzałam i sypnęłam hojnie, pasowało) mały ząbek czosnku, rozgnieciony szczypta pieprzu. Zmiksować na gładką pastę. Z refleksji własnych mogę dodać, że następnym razem będę robić w szerokiej misce, bo w wysokim naczyniu pasta "zasysała" mi blender. Poza tym śliwki się kiepsko miksowały, polecam rozgotowanie ich w mikrofalówce. I uważajcie z czosnkiem... Przepis pochodzi z "Ultimate Uncheese Cookbook", jest jeszcze drugi, którego nie próbowałam: puszka białej fasoli, odsączonej 2 łyżki oliwy extra vergine łyżka odsączonych kaparów (na pewno tego nie zrobię, nie znoszę kaparów) łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżeczki pasty umeboshi (patrz wyżej) 2 łyżeczki mielonego kminku łyżeczka musztardy papryka Wszystkie składniki poza papryką dokładnie zmiksować na gładką pastę. Wstawić do lodówki, żeby smaki się połączyły. Przed podaniem włożyć do foremki i nadać pożądany kształt, po czym obsypać z każdej strony papryką (domyślam się, że ma to być słodka papryka). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z bialej fasoli
Top
Bottom