Pasta z bobu

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
28,021
2,370
113
Bób ugotować, obrać, wrzucić do blendera i zmiksować.

Na szklankę zmiksowanego bobu bierzemy:
1-2 ząbki czosnku (rozgniecione)
sok z około 1/2 cytryny (a najlepiej do smaku, ja lubię kwaśne)
5-7 łyżek oliwy
1/2 łyżeczki mielonego kuminu
sól
ew. 1/2 łyżeczki sumaku

Wszystko razem wymieszać, zjadać z pieczywem.

Nie mam akurat zielonego tabasco, a chętnie bym go tu dodała.



 

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Bez kuminu da radę, czy bardzo straci na smaku?
Bo nie mam...
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
28,021
2,370
113
Tak dorzuciłam, bo czegoś mi brakowało i okazało się, że pasuje. Spróbuj bez. A może masz koperek? Albo miętę?
 

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Koperek mogę mieć zamrożony... obleci?
 

joannas

Member
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Wczoraj zrobiłam całkiem podobną pastę z tego przepisu: http://www.jadlonomia.com/2013/07/pasta-z-...-i-cytryna.html , bez mięty
Pyszna na razowcu, szczególnie z pomidorem malinowym na górze
icon_biggrin.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy