- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Prosto i pysznie. Proporcje składników można sobie dowolnie regulować wg własnego smaku. Pasta ta idealnie nadaje się na kanapki, świetnie smakuje również z pieczywem typu pita czy naan. Przepis wg bloga Anioły w kuchni.
1 puszka ciecierzycy w zalewie
1 duży burak
200- 250 g sera typu feta
1 ząbek czosnku
czarny świeżo zmielony pieprz do smaku
ew. sól
Buraka ugotować, ostudzić i obrać. Pokroić w mniejsze kawałki.
Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
Zmiksować razem (lub utrzeć blenderem) ciecierzycę, buraka, fetę i obrany czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą.

1 puszka ciecierzycy w zalewie
1 duży burak
200- 250 g sera typu feta
1 ząbek czosnku
czarny świeżo zmielony pieprz do smaku
ew. sól
Buraka ugotować, ostudzić i obrać. Pokroić w mniejsze kawałki.
Ciecierzycę odsączyć z zalewy.
Zmiksować razem (lub utrzeć blenderem) ciecierzycę, buraka, fetę i obrany czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: