Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z ciecierzycy, buraków i fety
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1497677" data-attributes="member: 2721"><p>Prosto i pysznie. Proporcje składników można sobie dowolnie regulować wg własnego smaku. Pasta ta idealnie nadaje się na kanapki, świetnie smakuje również z pieczywem typu pita czy naan. Przepis wg bloga <a href="http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/01/pasta-z-burakow-cieciorki-i-sera-feta.html" target="_blank">Anioły w kuchni</a>.</p><p></p><p>[ATTACH=full]87211[/ATTACH]</p><p></p><p>1 puszka ciecierzycy w zalewie</p><p>1 duży burak</p><p>200- 250 g sera typu feta</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>czarny świeżo zmielony pieprz do smaku</p><p>ew. sól</p><p></p><p>Buraka ugotować, ostudzić i obrać. Pokroić w mniejsze kawałki.</p><p>Ciecierzycę odsączyć z zalewy. </p><p>Zmiksować razem (lub utrzeć blenderem) ciecierzycę, buraka, fetę i obrany czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1497677, member: 2721"] Prosto i pysznie. Proporcje składników można sobie dowolnie regulować wg własnego smaku. Pasta ta idealnie nadaje się na kanapki, świetnie smakuje również z pieczywem typu pita czy naan. Przepis wg bloga [URL="http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/01/pasta-z-burakow-cieciorki-i-sera-feta.html"]Anioły w kuchni[/URL]. [ATTACH=full]87211[/ATTACH] 1 puszka ciecierzycy w zalewie 1 duży burak 200- 250 g sera typu feta 1 ząbek czosnku czarny świeżo zmielony pieprz do smaku ew. sól Buraka ugotować, ostudzić i obrać. Pokroić w mniejsze kawałki. Ciecierzycę odsączyć z zalewy. Zmiksować razem (lub utrzeć blenderem) ciecierzycę, buraka, fetę i obrany czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i ew. solą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z ciecierzycy, buraków i fety
Top
Bottom