Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z ementalera i orzechów włoskich
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 983472" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z &quot;Przekąsek zimnych i gorących&quot; Barbary Bytnerowicz. W oryginale jest po 7 dkg każdego ze składników, ja zrobiłam z 10 dkg, a Wam pozostawiam wybór pomiędzy tymi ilościami.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>10 dkg sera ementalera</p><p>10 dkg masła</p><p>10 dkg łuskanych orzechów włoskich</p><p>trochę majonezu</p><p>sól</p><p></p><p>Masło ucieramy na pianę, ser ścieramy na tarce, a orzechy mielemy w młynku. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą pastę. Jeśli jest za gęsta, dodajemy trochę majonezu. Doprawiamy do smaku solą i podajemy z dowolnym pieczywem. Ja jadłam z tostami i ciemnym chlebem litewskim. Smakowało wybornie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 983472, member: 10341"] Przepis pochodzi z "Przekąsek zimnych i gorących" Barbary Bytnerowicz. W oryginale jest po 7 dkg każdego ze składników, ja zrobiłam z 10 dkg, a Wam pozostawiam wybór pomiędzy tymi ilościami. [B]Składniki [/B]10 dkg sera ementalera 10 dkg masła 10 dkg łuskanych orzechów włoskich trochę majonezu sól Masło ucieramy na pianę, ser ścieramy na tarce, a orzechy mielemy w młynku. Łączymy wszystkie składniki na jednolitą pastę. Jeśli jest za gęsta, dodajemy trochę majonezu. Doprawiamy do smaku solą i podajemy z dowolnym pieczywem. Ja jadłam z tostami i ciemnym chlebem litewskim. Smakowało wybornie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z ementalera i orzechów włoskich
Top
Bottom