Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z fasoli i pieczarek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 885285" data-attributes="member: 10341"><p>Dosyć już miałam jajek na miękko, więc dzisiaj zrobiłam tę pastę. Wszystkie składniki były w domu, tylko wrzucić do malaksera. Przepis znalazłam w miesięczniku &quot;Kuchnia&quot;.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli (wzięłam czerwoną z puszki)</p><p>20 dkg pieczarek</p><p>1 łyżka suszonego majeranku</p><p>po 1/2 łyżeczki suszonego cząbru i mielonego kminku</p><p>1/2 szklanki oleju ( wzięłam oliwę)</p><p>sól</p><p></p><p>Pieczarki ścieramy na grubej tarce lub drobno siekamy i smażymy z przyprawami na oleju (oliwie) około 10 minut. Dodajemy osączoną fasolę i miksujemy. W zależności od upodobań: na gładką masę lub grubiej, tak aby można było wyczuć smak poszczególnych składników. Mnie wyszła taka pośrednia, nie była to miazga, ale i niezbyt gruzełkowata. Przyprawiamy solą i podajemy do ciemnego pieczywa, tostów lub innego chleba. Ja jadłam z tostami - wyśmienite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 885285, member: 10341"] Dosyć już miałam jajek na miękko, więc dzisiaj zrobiłam tę pastę. Wszystkie składniki były w domu, tylko wrzucić do malaksera. Przepis znalazłam w miesięczniku "Kuchnia". [B]Składniki [/B]1 szklanka ugotowanej czarnej fasoli (wzięłam czerwoną z puszki) 20 dkg pieczarek 1 łyżka suszonego majeranku po 1/2 łyżeczki suszonego cząbru i mielonego kminku 1/2 szklanki oleju ( wzięłam oliwę) sól Pieczarki ścieramy na grubej tarce lub drobno siekamy i smażymy z przyprawami na oleju (oliwie) około 10 minut. Dodajemy osączoną fasolę i miksujemy. W zależności od upodobań: na gładką masę lub grubiej, tak aby można było wyczuć smak poszczególnych składników. Mnie wyszła taka pośrednia, nie była to miazga, ale i niezbyt gruzełkowata. Przyprawiamy solą i podajemy do ciemnego pieczywa, tostów lub innego chleba. Ja jadłam z tostami - wyśmienite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z fasoli i pieczarek
Top
Bottom