Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z kurczaka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 779342" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Nie przepadam za piersiami z kurczaka, a ostatnio w domu trafiła się tacka z tym mięsem</span>. Na szczęście był też w miesięczniku Kuchnia przepis na zużycie tej piersi w postaci pasty. Skorzystałam z tego nader chętnie.</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>20 dkg piersi kurczaka</p><p>1 biała cebula</p><p>oliwa</p><p>1/3 szklanki prażonych orzechów włoskich </p><p>sok z cytryny</p><p>1/2 szklanki serka homogenizowanego</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Pierś kurczaka kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej lub pieczemy w piekarniku. Ja robiłam to na patelni. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie na złoty kolor. Wszystkie składniki, poza serkiem, miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy serek i łyżką mieszamy z resztą masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z krakersami. Ja oprócz krakersów smarowałam tą pastą tosty i tez była pyszna. Zrobiłam z podwójnej porcji, żeby &quot;zutylizować&quot;, jak ktoś się wyraził, całe niejadalne dla mnie mięso. Pasta jest bardzo dobra i warto ją wypróbować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 779342, member: 10341"] [SIZE=10]Nie przepadam za piersiami z kurczaka, a ostatnio w domu trafiła się tacka z tym mięsem[/SIZE]. Na szczęście był też w miesięczniku Kuchnia przepis na zużycie tej piersi w postaci pasty. Skorzystałam z tego nader chętnie. [B]Składniki[/B] 20 dkg piersi kurczaka 1 biała cebula oliwa 1/3 szklanki prażonych orzechów włoskich sok z cytryny 1/2 szklanki serka homogenizowanego sól, pieprz Pierś kurczaka kroimy w plastry i smażymy na patelni grillowej lub pieczemy w piekarniku. Ja robiłam to na patelni. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na oliwie na złoty kolor. Wszystkie składniki, poza serkiem, miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy serek i łyżką mieszamy z resztą masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z krakersami. Ja oprócz krakersów smarowałam tą pastą tosty i tez była pyszna. Zrobiłam z podwójnej porcji, żeby "zutylizować", jak ktoś się wyraził, całe niejadalne dla mnie mięso. Pasta jest bardzo dobra i warto ją wypróbować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z kurczaka
Top
Bottom